Senatorul Ioan Deneș: ”Adevărul despre majorarea pensiilor! Cum au fost mințiți pensionarii?”

79

Senatorul PSD Ioan Deneș susține că actuala guvernare i-a mințit pe români când a anunțat că pensiile vor fi majorate cu 8 procente începând cu anul 2021. Potrivit deputatului, majorarea va fi de doar 3 %.

În timp ce grija actualei Guvernări este de a împărți funcții și a vinde pe nimic companii de stat profitabile, pensionarii români sunt la limita supraviețuirii. Guvernul 3 în 1 i-a mințit pe români, înainte de alegeri, când a promis că pensiile se vor majora în ianuarie 2021, cu 8%. Acum, după alegeri, ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunță că pensiile se vor majora DOAR cu 3%, un procent care nu acoperă nici pe departe scumpirea produselor de strictă necesitate și care în unele cazuri depășesc 10% sau chiar 20%”, susține Ioan Deneș.

Parlamentarul PSD afirmă că partidul din care face va demonstra miercuri, 27 ianuarie, că punctul de pensie poate să fie majorat. ”De la 1.404 la 1.775 lei începând cu 1 martie și la 1.875 lei de la 1 septembrie, cu același deficit și venituri la buget avute în vedere de Guvernul Cîțu”, spune Deneș.

Senatorul subliniază că există circa 3 milioane de pensionari care au pensia sub medie și, conform datelor Institutului Național de Statistică, o persoană are nevoie de 1.773 pentru cheltuielile curente.

”Coșul zilnic al unui pensionar conține preponderent medicamente și produse de strictă necesitate, iar în condițiile in care unele produsele s-au scumpit cu 10% sau chiar 20%, nivelul minim de trai scade considerabil. Guvernarea PSD a adus un plus de putere de cumpărare de peste 25% în doi ani și 10 luni, iar în următorii 2 ani, Guvernul 3 in 1 va aduce o scădere a puterii de cumpărare, tot de 25%, așa cum arată și prognozele agențiilor internaționale. Eșecul în atingerea acestui obiectiv trebuie să conducă în mod automat la DEMISIA guvernului Cîțu și la formarea unei noi majorități parlamentare, capabilă să gestioneze și să relanseze economia”, a adăugat Deneș.