Serviciul de înmatriculare a vehiculelor va avea punct de lucru la Năsăud

321

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor de pe Valea Someșului, Ilvelor și Sălăuței, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Bistrița-Năsăud deschide un punct de lucru în orașul Năsăud. Astfel, cetățenii din aceste zone nu vor mai fi nevoiți să meargă până la Bistrița pentru a își rezolva problemele legate de înmatricularea vehiculelor. 

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, noul punct de lucru al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Bistrița-Năsăud a fost înființat în baza unui ordin al Ministerului Afacerilor Interne, acesta urmând să fie funcțional începând cu data de 22 septembrie. Aici vor fi organizate activități de preluare a documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare a vehiculelor și de eliberare a plăcuțelor cu numere de înmatriculare.

Demersurile pentru implementarea unei astfel de măsuri au fost inițiate în urmă cu mai mult timp și ne bucurăm că se contretizează. În felul acesta, sperăm să rezolvăm cel puțin două aspecte. În primul rând, să venim în sprijinul locuitorilor din zona Năsăudului pentru a beneficia de un acces facil la serviciile publice de înmatriculare a vehiculelor, nemaifiind nevoiți să se deplaseze până la Bistrița. În al doilea rând, ne dorim să descongestionăm activitatea serviciului de la sediul principal – care funcționează în incinta Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud – unde se produc deseori aglomerări. Aprobarea ordinului este extrem de binevenită, mai ales acum, în contextul pandemiei”, a declarat subprefectul Eugen Curteanu.

Punctul de lucru a fost amenajat în sediul Poliției orașului Năsăud și, într-o primă etapă, programul acestuia va fi organizat în zilele de marți și joi.