Sfârșit de săptămână cu șoferi băuți, minori sau fără permis

1938

Polițiștii rutieri din Bistrița-Năsăud s-au confruntat, în acest weekend, și cu patru situații în care șoferii fie au fost minori, fie au fost sub influența băuturilor alcoolice ori fie au condus fără a poseda permis auto, drept pentru care au fost deschise dosare de cercetare penală. Informațiile ne-au fost puse la dispoziție de biroul de presă al Inspectoratului Județean de Poliție. Iată amănuntele:

”La data de 17 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraș Năsăud au fost sesizați despre producerea unui accident rutier, pe DJ 172, în localitatea Mogoșeni, soldat cu pagube materiale. La fața locului a fost identificat un bărbat, în varstă de 52 de ani, din Mogoșeni, care a declarat polițiștilor faptul că el ar fi condus autoturismul în momentul producerii accidentului. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cu ocazia audierii conducătorului celuilalt autovehicul implicat in coliziune, respectiv o autoutilitara, acesta a declarat faptul că autoturismul nu ar fi fost condus de bărbatul, de 52 de ani, din Mogoșeni, ci de fiul acestuia, un minor, de 16 ani, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere, urmând a fi stabilite cu exactitate împrejurările producerii accidentului”.

”La data de 17 august a.c., un bărbat, de 48 de ani, din localitatea Cociu, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 172, in localitatea Mogoșeni, a pierdut controlul volanului și a părăsit partea carosabilă, ajungând într-un șanț. Evenimentul rutier s-a soldat doar cu avarii ușoare la autoturism. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel ca i-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe”.

”La data de 18 august a.c., un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Sângeorz-Băi, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism, pe DN 17D, pe raza localității Anieș, aflându-se sub influenta băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe”.

”La data de 17 august a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat în trafic, pe o strada din municipiul Bistrița, o tânăra, de 18 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.