Specialiștii din Primăria Bistrița, în căutarea unor terenuri pe care pot fi amenajate parcări (FOTO)

119

Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, împreună cu specialiști din cadrul instituției au făcut, vineri, o nouă vizită în teren pentru identificarea mai multor locații care se pretează la construirea unor parcări supraetajate. Potrivit administrației locale, găsirea unor soluții urgente este absolut necesară în condițiile în care criza locurilor de parcare se va accentua odată cu începerea unor proiecte urbanistice pe axele de transport.

Prima vizită a reprezentanților Primăriei Bistrița a fost în zona Pieței Independenței Nord.

Mai întâi, am trecut prin Piața Independenței-Nord, unde se poate configura fără probleme o mare parcare supraetajată dacă se păstrează doar trei rânduri de mese înspre strada Împăratul Traian. Se poate renunța și la sectorul de tonete vechi și inestetice, spațiul obținut fiind mai bine utilizat pentru locuri de parcare rezidențiale”, a spus primarul.

De asemenea, edilul Bistriței este de părere că și în zona unor puncte termice de pe străzile Clopoțeilor și Cireșului se pot edifica parcări metalice cu două sau mai multe niveluri. Potrivit primarului, această soluție trebuie luată în calcul deoarece noile piste de biciclete prevăzute pentru străzile Garoafei și Panait Cerna vor crea un deficit de parcări laterale pe traseu.

Sunt luate în calcul și zone cu puncte termice de pe străzile Rodnei și Gării, dar și un teren de pe Trandafirilor ce va fi reamenajat și un loc de joacă de pe Crinilor ce va fi relocat pentru extinderea și supraetajarea parcărilor”, a mai adăugat Turc.

Primarul subliniază că soluțiile și locațiile propuse vor fi temele unor consultări publice.

Între timp, vom continua vizitele în teren și la alte adrese identificate deja, pentru a valorifica orice perimetru citadin care ar permite montarea rapidă a unor construcții metalice ce oferă locuri de parcare ușor accesibile”, a încheiat Ioan Turc.