Sprijin guvernamental pentru angajatorii care încurajează activitatea în regim telemuncă

173

Angajatorii care încurajează telemunca pot beneficia de sprijin financiar guvernamental pentru fiecare telesalariat, în valoare de 2.500 de lei, banii fiind alocați pentru achiziția de bunuri în vederea desfășurării în condiții optime a activității, informează Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bistrița-Năsăud. 

Începând cu a doua jumătate a lunii septembrie 2020, angajatorii pot accesa platforma aici.gov.ro în vederea aplicării pentru sprijinul financiar prevăzut la Art. 6 din OUG nr. 132/2020 – achiziționare de bunuri pentru desfășurarea activității în regim de telemuncă. Pentru desfăşurarea activităţii în regim de telemuncă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, se acordă, o singură dată, angajatorilor pentru fiecare telesalariat un sprijin financiar în valoare de 2.500 lei în scopul achiziţionării de pachete de bunuri şi servicii tehnologice necesare desfăşurării activităţii în regim de telemuncă”, se arată într-un comunicat de presă al AJOFM Bistrița-Năsăud.

Angajatorii interesați de obținerea acestui sprijin financiar pot accesa platforma aici.gov.ro, aici găsind toate documentele necesare în vederea depunerii solicitării de acordare a sprijinului. Acestea se vor descărca din platforma aici.gov.ro, vor fi completate în format “PDF inteligent”, încărcate și transmise AJOFM Bistriţa – Năsăud prin intermediul acestei platforme.

Suma prevăzută se acordă, în ordinea depunerii solicitărilor, până la 31 decembrie 2020, din bugetul asigurărilor de şomaj, prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în limita fondurilor alocate cu această destinaţie, angajatorilor, pentru angajaţii care au lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgenţă pentru cel puţin 15 zile lucrătoare.

Măsura adoptată nu se aplică instituţiilor publice și nici angajatorilor care la data solicitării se află în faliment, dizolvare, lichidare sau care au activităţile suspendate și nici celor care sunt înregistrați în jurisdicții necooperante în scopuri fiscale.