Stâlpi de iluminat public amplasați în mijlocul trotuarului, pe Bulevarul Republicii din Bistrița

200

Mai mulți stâlpi de iluminat public au fost amplasați în mijlocul unui trotuar de pe Bulevardul Republicii din Bistrița. Situația a fost semnalată de un fost consilier local – Alexandru Marian Toniuc – prin intermediul unui mesaj postat pe o rețea de socializare.

”Proiectele lui Niculae (n.r. – Cristian Niculae – fost viceprimar al municipiului Bistrița) ies din pământ. De azi riști să dai cu capul de ele dacă nu ești atent când te deplasezi pe trotuar. Ani de zile vom pomeni inteligența vicelui de vice. Pe el care se dădea jos din SUV numai la poză nu-l încurcau stâlpii de pe mijlocul trotuarului. De fapt și noțiunea de trotuar îi este greu să o priceapă”, a scris pe Facebook Alexandru Marian Toniuc.

La rândul său, Cristian Niculae a reacționat și a afirmat că pe vremea când era viceprimar a efectuat mai multe vizite în teren și a solicitat ca a solicitat ca stâlpii de iluminat public să fie amplasați la marginea trotuarului, nu în interiorul acestuia.

”În luna aprilie, în timpul uneia dintre numeroasele vizite în teren pe șantierul proiectului de “Extindere a iluminatului public din municipiul Bistrița”, împreună cu reprezentanții constructorului care execută lucrarea și directorul Direcței de Servicii Publice din cadrul Primăriei Municipiului Bistrița am stabilit ca stâlpii de iluminat public de pe Bulevardul Republicii să fie amplasați la marginea trotuarului, nu în interiorul acestuia. Din ceea ce observ că se întâmplă acum la montajul lor se pare că această decizie nu este respectată”, a spus Cristian Niculae.

În plus, acesta a transmis și un mesaj noului primar al Bistriței, Ioan Turc.

Administrația nu se face din birou, șantierele și lucrările trebuie verificate și monitorizate în permanență, domnule primar! Aveți la dispoziție viceprimari, o armată de consilieri personali, directori, ingineri care pot urmări aceste lucrări pentru a evita aceste situații neplăcute și anormale în care vedem amplasați acești stâlpi de iluminat în calea pietonilor. Ieșiți domnilor din birouri și ocupați-vă de aceste proiecte benefice pentru orașul nostru! Am lăsat acest oraș cu proiecte în lucru de peste 100 de milioane de euro din fonduri europene și guvernamentale nerambursabile. Măcar urmăriți dacă aceste proiecte se implementează corect și lucrările care se execută sunt de calitate, nu așteptați doar să tăiați panglicile pe munca altora!”, a transmis Niculae.

De asemenea, noul primar al Bistriței, Ioan Turc, a venit cu un punct de vedere: ”Stâlpii de iluminat montați în mijlocul trotuarului pe Bulevardul Republicii sunt cea mai recentă capodoperă lăsată în desfășurare de vechea administrație a Bistriței. Bineînțeles că am transmis imediat “stop” celor implicați în acest proiect, girat și prezentat în campania electorală de fostul viceprimar Niculae. După o discuție cu reprezentantul “Electro Ursa”, executant al lucrării, a reieșit că a fost respectat întocmai proiectul tehnic, dar astăzi va avea loc o vizită în teren și vom găsi orice altă soluție decât cea cu stâlpii plantați în calea trecătorilor”.

În ceea ce privește lucrările executate pe Bulevardul Republicii, acestea fac parte dintr-un proiect al Primăriei Bistrița finanțat din fonduri europene, valoarea totală a acestuia fiind de circa 4 milioane de euro. Un număr de 36 de străzi sunt cuprinse în acest proiect, lungimea rețelei ce va fi extinsă fiind de circa 21 de km. De asemenea, pentru a moderniza actuala rețea de iluminat public, pe străzile cuprinse în proiect vor fi amplasați circa 600 de stâlpi cu lămpi LED.

UPDATE

Primarul Ioan Turc a anunțat că stâlpii vor fi mutați.

În urma vizitei pe teren a unor responsabili din Primărie împreună cu constructorul, am decis ca stâlpii amplasați greșit pe Bulevardul Republicii din Bistrița să fie mutați la bordură, în așa fel încât să se respecte aliniamentul, iar trotuarul să poată fi folosit potrivit destinației sale. Această corecție se va face neîntârziat”, a anunțat primarul Ioan Turc.