Țările din Golful Persic și-au deschis piețele pentru ovinele și bovinele românești. Este o veste bună pentru fermierii din județul Bistrița-Năsăud

395

Închise în ultimii doi ani parțial iar în 2018 total, piețele de obine și bovine ale țărilor din Golful Persic, comerț care tranzitează Turcia, s-au deschis pentru fermierii români. Informația a fost confirmată de secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Sorin Roșu Mareș: ” În urma turneului care s-a făcut în Golful Persic, de către Guvern, în frunte cu doamna premier şi cu ministrul Agriculturii, s-au deschis pieţele, iar primele contracte pentru 100.000 ovine sunt semnate. Acestea vor pleca la începutul anului. Mai este un contract semnat pentru 10.000 bovine care vor pleca înspre ţările din zona Golfului Persic. Este o veste extraordinară, deschizând aici piaţa, pentru că prin toate politicile pe care noi le-am promovat, ovinele sunt un potenţial extraordinar pe care noi îl avem şi care trebuie valorificat către export”, a spus Mareș.

Reamintim că : În luna octombrie, premierul Viorica Dăncilă a efectuat un turneu în Turcia, Emiratele Arabe Unite şi Kuwait.