Telenovela “Liviu Rebreanu” s-a încheiat, în mai puțin de 6 luni de când ne-am asumat asta.

139

Anunțul a fost făcut astăzi de vicepremierul Daniel Suciu pe pagina sa de socializare: ” M-am învățat să tac atunci când trebuie să duc un obiectiv până la capăt, deși corul cârcotașilor nu mai înceta cu îndoielile și prostiile. Nu doar să tac, dar să și fac. Așadar, am finalizat cu “Liviu Rebreanu” și ultima etapă, licitația. Nu am de spus nimic în minus, poate în plus o singură constatare: rămâne cum am stabilit, telenovela “Liviu” s-a încheiat, în mai puțin de 6 luni de când ne-am asumat asta. Există finanțare de la #CNI, licitația se desfășoară pentru partea noastră de finanțare (32 de milioane de lei plus TVA) iar colaborarea cu Biserica Evanghelică, Primăria Bistrița și conducerea liceului a fost una discretă și eficientă. I-am lăsat pe alții să tot dezbată și să se îndoiască. Până la urmă, sunt 11,5 milioane de euro pentru istoria orașului, un efort comun al #MDRAP și Primăria Bistrița iar asta rămâne!

Reamintim că:

Vicepremierul României, deputatul Daniel Suciu a anunţat pe 21 august că Guvernul României a aprobat astăzi indicatorii pentru reabilitarea Colegiului Național “ Liviu Rebreanu! E vorba de numai puţin de 54 de milioane de lei, adică 11,5 milioane de euro.

Daniel Suciu: “ Noi ne ținem de cuvânt! Nu m-am lăsat și astăzi, în ședința de guvern, am aprobat indicatorii pentru reabilitarea Colegiului Național “ Liviu Rebreanu! Peste 54 de milioane de lei (11,5 milioane euro)pentru istoria de 100 de ani a liceului. Urmează în cel mai scurt timp licitația organizată de Compania Naţională de Investiţii”.

  

Ce înseamnă acest proiect pentru Colegiul Naţioal “Liviu Rebreanu”?

Pe lângă reabilitarea clădirii în sine și a parcului dendrologic din curte, dotări IT noi pentru toate spatiile, spune Daniel Suciu. De asemenea, toate cele 28 de săli de clasă vor fi modernizate în totalitate, cu mobilier și dotări audio-video. Amfiteatrele de la etajul 1 și 2 vor fi păstrate și modernizate, dotate cu videoproiector, tablă interactivă, unitate multimedia. Laboratoarele de informatica vor fi relocate si dotate integral iar sala de festivități la fel.