Tenis de masă: Aur european pentru bistrițeanca Tania Plăian

449

Legitimată la secția de tenis de masă a Clubului Sportiv Municipal, Tania Plăian a reușit la TOP 10 Europa, care a avut loc între 4-6 octombrie în Noordwijk, Olanda, o uriașă performanță. E vorba de medalia de aur la juniori 1 feminin, după 7 victorii și 2 înfrângeri. Medalia de aur și-a asigurat-o la ultimul meci, când a învins-o pe Jamila Laurentin (Italia), cea care ocupa prima poziție înainte de întâlnire.

Toți antrenorii noștri mi-au spus să fiu relaxată și să mă bucur de joc. Am atacat-o de la început și nu am lăsat-o să controleze. Am studiat întâlnirea noastră de la Campionatele Europene, când ea m-a învins”, a explicat pentru site-ul Federației europene de tenis de masă – Tania Plăian.

Alături de Tania Plăian, evoluții bune au avut și Elena Zaharia, Darius Movileanu și Iulian Chiriță, după cum urmează: Elena Zaharia, AUR la juniori 2 feminin, după un parcurs perfect: 9 victorii, 0 înfrângeri.

Darius Movileanu, AUR la juniori 2 masculin, după 8 victorii și 1 înfrângere, respectiv Iulian Chiriță, ARGINT la juniori 2 masculin, după 7 victorii și 2 înfrângerii, fiind la un singur punct în spatele lui Darius Movileanu.