Tensiuni şi vorbe grele între PSD şi PNL Bistriţa-Năsăud după votul la Legea Bugetului pe 2019. Cele două partide se acuză reciproc de trădare, demagogie şi populism

464

Legea Bugetului de Stat pe 2019 şi amendamentul deputatului Robert Sighiartău care prevede creşterea alocaţiei pentru copii, a avut drept consecinţă un adevărat cutremur politic şi o escaladare a acuzelor de tot felul din partea PNL, respectiv PSD. Pe rând, deputaţii Daniel Suciu, Doina Pană, Ionuţ Simionca sau Cristina Iurişniţi,  liberali, social-democraţi au încercat să spună cine a înşelat pe cine.

 

Contextual, ambele tabere susţin că cealaltă a trădat interesele judeţului Bistriţa-Năsăud, fiecare dintre parlamentari încercând să arate în faţa bistriţenilor implicarea sa în reuşita şi votul asupra acestei importante legi, probabil cea mai importantă, indiferent de guvernare. Declaraţiile nu au fost suficiente, astfel că, cele două organizaţii judeţene ale PSD, respectiv PNL au postat mai multe comunicate de presă, documente pe care le facem publice şi pe această cale.

 

 

PSD Bistriţa-Năsăud: Cei trei demagogi ,Robert Sighiartau, Cristina Iurişniţi și  Ionut Simionca au votat împotriva judeţului BN

 

„  Bistrița- Năsăud trebuie SĂ ȘTIE că doar vineri, 15 feb., ora 12:50, cei trei demagogi – Robert SighiartauCristina Iurisniti Deputat USR BN și Ionut Simionca au votat ÎMPOTRIVA la:
1.  165 de proiecte finanțate prin PNDL pentru județul Bistrița-Năsăud!
2.  Finalizarea reabilitării DN 17 C și D!
3.  Bugetul Ministerului Muncii – pentru a se mări alocațiile de la 1 martie!
4. 1400 de miliarde pentru cantine în toate școlile din țară pentru programul „Masa caldă”, amendament al deputatului PSD- Vasile Daniel Suciu.
5.  650 de miliarde pentru grupuri sanitare în școlile din mediul rural!
6.  Noua Centură a Municipiului Bistrița!
7.  Documentațiile tehnice pentru mult așteptata “Autostrada Nordului”!

TOATE sunt în bugetul pe 2019, iar ei AU VOTAT CONTRA!
Dacă vreți binele oamenilor, de ce ați făcut asta!?
Pentru că VĂ INTERESEAZĂ DOAR IMAGINEA, deloc dezvoltarea pe termen lung și proiectele bine gândite!

VăVedem
Să vă fie rușine‼”.

 

PNL: În PSD s-a instalat disperarea, iar mașinăria de partid condusă în forță de Dragnea se apropie cu rapiditate de prăpastie.

 

„ Disperarea atinge cote alarmante în PSD Bistrița-Năsăud, de unde curg fără număr comunicate care de care mai mincinoase și care se bat cap în cap, negând reușita incontestabilă a PNL privind impunerea amendamentului legat de majorarea alocațiilor pentru copii.

 

Amendamentul Partidului Național Liberal de creștere a alocației a fost corect, însă cei care fac parte din actuala guvernare nu și-au dorit majorarea alocațiilor pentru copii: au votat împotrivă la Senat, au votat împotrivă la Comisia de Buget-finanțe, au votat împotrivă și în plen. Ziua de 14 Februarie 2019 a fost o zi în care au câștigat copiii României, însă la sediul PSD BN, Ziua Îndrăgostiților nu s-a serbat în roșu, ci în negru. Supărarea lui Dragnea pentru înfrângerea politică suferită de la tânărul liberal de 29 de ani, Robert Sighiartău, i-a băgat în corzi pe pesediștii bistrițeni conduși de Radu Moldovan, care știe că acum va trebui să umble ca pe bec, întrucât speranța pesedistă bistrițeană, deputatul Daniel Suciu, cel care are bunici în fiecare comună din județ, a buctat-o impardonabil în rolul său de șef peste deputați, unde l-a pus Dragnea la insistențele lui Radu Moldovan, iar acum cineva va trebui să dea socoteală.

Socoteala o vor da și la Dragnea, care știe că acesta este începutul sfârșitului pentru PSD, însă socoteala adevarată o vor deconta în fața alegătorilor care s-au săturat de demagogia și minciunile lor.

Stimați bistrițeni, Partidul National Liberal a reușit acum, prin vocea secretarului general al partidului, deputatul bistrițean Robert Sighiartău, cu un PSD ostil aflat la guvernare, ca plafonul alocațiilor pentru copii să se majoreze de la 200 la 300 lei și, respectiv de la 84 la 150 lei, la fel ca și în urmă cu cinci ani, când tot cu PSD aflat la guvernare și tot ostil, tot PNL a reușit dublarea alocațiilor de la 42 la 84 lei.

Parlamentarii PSD – ALDE ai județului au votat de fiecare dată împotrivă, contrar susținerilor din propriul lor program de guvenare cu care au mințit cetățenii pentru a câștiga alegerile în 2016”.

 

Au mintit și atunci, mint și acum. Este o formă de manipulare urâtă și, din păcate, ne arată foarte clar că oamenii aceștia nu au niciun Dumnezeu.

 

Minciuna are însă picioare scurte, ei urmând să dea socoteală în fața electoratului bistrițean.