Termenul de depunere pentru Declarația unică și direcționarea a 2% din impozit a fost prelungit de la 15 martie la 31 iulie 2019

1016

În ședința de marți, 12 martie, Guvernul a adoptat, ordonanța de urgență prin care se prelungește, în 2019, termenul pentru depunerea Declarației Unice pe venituri ale PFA și ale persoanelor fizice cu activități independente sau chirii, precum și termenul pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe salarii către ONG-uri,a anunțat premierul Viorica Dăncilă în debutul ședinței de guvern de marți.

Termenul se prelungește de la 15 martie la 31 iulie, în acest an. Premierul a precizat că, pentru îmbunătăţirea relaţiei contribuabililor cu Administraţia Fiscală, declaraţia se completează şi se depune online, atât prin intermediul spaţiului privat virtual, cât şi prin intermediul portalului e-guvernare.ro.

Vom adopta astăzi un act normativ prin care venim în sprijinul contribuabililor persoane fizice și, totodată, în sprijinul organizațiilor non-profit. Persoanele fizice care au obligația depunerii Declarației Unice privind impozitul pe venit și contribuții sociale și a plății acestora vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a-și îndeplini obligațiile. Am prelungit acest termen de la 15 martie 2019, cum era inițial, la 31 iulie 2019. Toți cei care își plătesc obligațiile până la sfârșitul lunii iulie vor beneficia de o bonificație de 5% din impozitul pe venit și din contribuțiile sociale datorate pentru anul trecut. Din respect față de timpul cetățenilor și pentru a îmbunătăți relația contribuabililor cu administrația fiscală, declarația se completează și se depune online, atât prin intermediul Spațiului Privat Virtual, cât și prin intermediul portalului e-guvernare.ro. Totodată, pentru a veni în sprijinul cetățenilor care doresc să doneze 2% sau 3,5% din impozitul pe venit, dar și al organizațiilor neguvernamentale beneficiare care colectează, centralizează și depun Formularul 230, prelungim termenul de depunere al acestui document tot până la 31 iulie 2019” – a anunțat premierul Dăncilă la începutul ședinței de guvern.