Tradițiile populare relevate în spectacolul închiderii anului școlar în satul Valea Mare

695

Ieri, sfârșitul de an școlar a fost marcat printr-o frumoasă serbare a preșcolarilor și elevilor Școlii Primare ”Lucian Valea” din satul Valea Mare, aparținător comunei Șanț.

Pe scena Căminului Cultural, copiii au arătat că sunt adevărați artiști și că știu să atragă atenția celor din jur printr-un moment artistic deosebit, și anume: obiceiul nunții din vechime. N-a lipsit nimic: de la strigatul la steag până la jocul miresei, micuții fiind adorabili.

La final, toți copiii au primit diplome drept recunoștință pentru rezultatele obținute pe parcursul acestui an școlar, ei fiind cadorisiți și de medicul prof. univ. dr. Vasile Negrean – fiu al satului și cetățean de onoare al Șanțului, cel care astfel și-a îndeplinit promisiunea făcută la începutul anului școlar. Mai mult, doctorul Negrean a anunțat că plusează cu o bursă de student pentru satul Valea Mare. Bucurie în sufletele celor mici a adus și primarul Ioan Szabo, cel care i-a felicitat pe copii pentru eforturile și rezultatele obținute în anul școlar și le-a dăruit cadouri dulci.