Turc: ”Piața Decebal din municipiul Bistrița va putea funcționa fără probleme după noul scenariu”

180

Primarul Bistriței, Ioan Turc, dă asigurări că Piața Decebal din municipiu va putea funcționa fără probleme după noul scenariu, în acest sens fiind efectuate o serie de modificări care să respecte noile reguli. 

Piața Decebal va putea funcționa fără probleme după noul scenariu mai restrictiv în ce privește măsurile de protecție sanitară, ce includ și scoaterea la exterior a producătorilor locali din sectorul lactate. Opt mese sunt deja dispuse la exterior, iar în interiorul care găzduia mai mulți producători a rămas doar procesatorul de lactate Sinelli, cu două vitrine frigorifice. În sectorul Carne, comercianții și-au putut păstra activitatea în spațiu închis, deoarece gradul de compartimentare individuală e asimilat statutului unui magazin, cu respectarea normelor profilactice”, a anunțat primarul Ioan Turc printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

De asemenea, edilul Bistriței completează că directorul Direcției Administrare Piețe, Luca Răzoare, se va asigura că totul va decurge normal, iar activitatea comercianților va fi minim afectată.

Reamintim că, începând cu data de 9 noiembrie, activitățile economice din piețe agroalimentare care se desfășoară în spații închise sunt suspendate. Prin spații închise se înțelege cele care au un acoperiș, plafon sau tavan și sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent