Un pompier bistrițean a fost decorat cu Emblema de Onoare a IGSU

112

Cu prilejul aniversării Zilei Pompierilor din România, un pompier din Bistrița a primit distincția ”Emblema de onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență”.

”Vă amintiți de tânărul în vârstă de 16 ani salvat de Moldovan Ionuț – pompier salvator la Detașamentul de Pompieri Bistrița? Colegul nostru a primit astăzi Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în cadrul unei festivități organizate la Ministerul Afacerilor Interne! Ne mândrim cu tine, Ionuț! Felicitări pentru modul în care ai făcut și faci cinste uniformei de salvator și devizei în care crezi!”, a transmis Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

La începutul lunii iulie a acestui an, pompierul Ionuț Moldovan a salvat viața unui tânăr care s-a înecat în bazinul mare de înot de la Ștrandul Codrișor. Adolescentul de 16 ani a fost scos din apă inconștient, iar pompierul, deși de afla în timpul liber, nu a ezitat să intervină. Acesta i-a aplicat tânărului manevre de resuscitare, reușind astfel să îi salveze viața.