Un tronson al DJ 172, în plin proces de modernizare (FOTO)

116

Un tronson al DJ 172 este în plin proces de modernizare, anunță Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, fiind vorba despre porțiunea de drum care face legătura între DN 17 – Cociu – Mocod – Zagra, cu o lungime de 24 km.

O lucrare cu o garanție de 6 ani, care vizează frezarea îmbrăcăminții asfaltice, mixtură asfaltică, șanțuri și rigole, amenajarea drumurilor laterale existente și noi, 25 de podețe laterale, 29 podețe tubulare transversale, 1 podeț prefabricat, lucrări de consolidare, zid de sprijin din beton, dar și semnalizare rutieră, fiind inclus un parapet de siguranță pe 3 km. Cu toate că trecem printr-o perioadă dificilă, voi face tot ce ține de mine ca toate proiectele de dezvoltare pentru Bistrița-Năsăud să se transforme-n realitate! Din respect pentru oameni și drag de județul acesta care este casa noastră”, a spus președintele CJ Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Potrivit CJ Bistrița-Năsăud, lucrările sunt executate de asocierea dintre SC Frasinul SRL, Hydrostory AD și Someș-Top Grup SRL.

Valoarea totală a investiției este de 70,3 milioane lei (14.5 milioane euro), finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional 2014-2020.