Un urs a dat iama într-o gospodărie din localitatea Cușma

125

Panică în localitatea Cușma, comuna Livezile, din cauza unui urs. Miercuri seara, ursul a intrat în gospodaria unei localnice, i-a atacat animalele și i-a distrus o anexă. 

Potrivit informațiilor furnizate de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, incidentul a fost semnalat printr-un apel înregistrat la numărul 112. Femeia, extrem de speriată, a sunat la 112 și a solicitat intervenția autorităților abilitate.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi. De asemenea, în zonă au intervenit și reprezentanți ai Primăriei Livezile, iar incidentul a fost semnalat și Agenției pentru Protecția Mediului, Gărzii Forestiere, Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud, precum și Ocolului Silvic Bistrița.

Cei care au intervenit la fața locului au stabilit că ursul a produs pagube materiale. La o primă analiză, se pare că doi porci au fost uciși și o anexă gospodărească a fost distrusă.

În această dimineață, reprezentanții Primăriei Livezile au întocmit o adresă către Comisia de constatare și evaluare a pagubelor, care urmează să stabilească exact daunele provocate de urs.

Autoritățile fac apel la cetățenii care locuiesc în zone frecventate de urși să manifeste o atenție deosebită în această perioadă și să anunțe imediat autoritățile în momentul în care observă animale sălbatice în apropierea locuințelor.