Un veac de armată la Bistriţa: Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” aniversează luni 100 de ani de existenţă

347

Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” aniversează luni, 11 februarie 2019, exact o sută de ani de la înfiinţarea acestei unităţi militare. Evenimentul de importantanţă majoră petru istoria militară a zonei de nord-vest a Transilvaniei, va fi marcat aşa cum se cuvine, Brigada punînd la punct următorul program:

Ora 11:00 Dezvelirea plăcii dedicate aniversării brigăzii la sediul comandamentului marii unităţi (str. Avram Iancu)
Ora 12:00 Ceremonie militară şi religioasă urmată de defilarea efectivelor şi tehnicii, Piața Petru Rareș
Ora 13:00 Vizitarea standurilor de tehnică, armament şi echipamente, şi a Sălii de Tradiţii a Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”, la Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud.

 

Aşa cum era de aşteptat, primăria Bistriţa a decis restricţionarea traficului în zona Instituţiei Prefectului:

 

„Aducem la cunoştinţă publică faptul că în data de 11 februarie 2019 Brigada 81 Mecanizată «General Grigore Bălan» organizează manifestări de sărbătorire a 100 de ani de la înființare. Pentru realizarea manifestărilor circulația auto va fi restricționată între orele 10:00 – 14:00 pe străzile Grănicerilor, Avram Iancu, Gr. Grigore Bălan, Bistricioarei, Piața Petru Rareș și 1 Decembrie. Rugăm participanţii la trafic şi riveranii să dea dovadă de înţelegere şi să folosească trasee alternative”.

De asemenea, între orele 11:30 – 13:30, în timpul ceremoniilor militare autobuzele Transmixt de pe traseele 2, 2/, 3 și 13 vor fi deviate pe Bulevardul Decebal, str. Andrei Mureșanu și str. Năsăudului.