Unul din asasinii bătrânului contabil de pe Împăratul Traian s-a sinucis în arestul IPJ

505

Duminică la amiază, unul din asasinii și torționarii bătrânului contabil de pe strada Împăratul Traian, s-a spânzurat în arestul IPJ BN cu un capăt de cearceaf. Sinucigașul avea 21 de ani și a recurs la acest gest extrem, după ce, colegii de celulă din Centrul de arest preventiv din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud au fost scoși de polițiști la plimbare.

Povestea jafului este una terifiantă și reamintim faptul că în noaptea de 2 spre 3 februarie 2019, un pensionar de 71 de ani, fost contabil, era ucis cu bestialitate prin bătaie de doi tineri ce puteau să îi fie nepoți. Deși, jefuitorii au sperat că vor da lovitura, s-au ales doar cu 100 de lei și gablonțuri fără valoare.

După ce, cadavrul a fost descoperit, cei doi făptași au fost prinși, fiind vorba de doi frați, unul în vârstă de 19 ani, iar celălalt de 21 de ani. Puși sub acuzare pentru omor calificat, cei doi riscă detenția pe viață sau pedeapsa închisorii de la 15 la 25 de ani. Amândoi au fost arestați preventiv pe data de 8 februarie, pentru 30 de zile. De atunci încoace, măsura arestului preventiv a fost prelungită încă de trei ori, ultima oară chiar în urmă cu circa două săptămâni.

Tânărul în vârstă de 21 de ani este recidivist. Acesta a mai fost condamnat la doi ani de închisoare pentru furt calificat și a fost încarcerat în Penitenciarul Bacău. El a fost liberat condiționat în luna septembrie a anului trecut, după ce a ispășit două treimi din pedeapsă. Acesta începuse de pe vremea când era minor să comită furturi mărunte, după care a ajuns la jafuri.

În cursul zile de duminică, 19 mai, în jurul amiezii, acesta a decis să își curme viața.

Conform declarațiilor procurorului Adrian Briciu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița Năsăud, tânărul a rămas singur în celulă în timp ce alți colegi de arest au fost scoși la plimbare, iar în acest răstimp a improvizat un ștreang dintr-un cearceaf.

Ambulanta a fost chemată de urgență și s-a reușit resuscitarea tânărului, după care a fost  transportat la spital. Acesta a fost internat în cadrul secției de Terapie Intensivă, însă organismul acestuia nu a mai rezistat, acesta decedând în cursul nopții de duminică spre luni.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de omor.

sursa foto: bistriteanul.ro