USR-PLUS își propune obiective grele pentru europarlamentare: peste 3 mii de semnături la nivel județean și 7 europarlamentari la Bruxelles

472

Noua alianța dintre USR și PLUSU-ul lui Dacian Cioloș a început să funcționeze și la Bistrița, acțiunea de semnături fiind una din primele acțiuni comune ale celor două structuri politice. Contextual, la nivelul BN există doi coordonatori ai campaniei demarate la nivel național pentru strângerea de semnături, pentru susținerea candidaturilor e nevoie de 200 de mii de semnături din întreaga țară.

În acest context, coordonatorul din parte USR BN este Nicolae Pavălean, iar din partea PLUS e vorba de Lorant Sasz. Evident că toate acțunile sunt supervizate de deputatul Cristina Iurișniți, cea care își asumă, de facto, și conducerea USR BN.

Nicolae Pavălean, USR: ”Deja, împreună cu cei de la PLUS, avem câteva sute de semnături adunate, foarte mulți oameni cerându-ne liste goale pentru stângerea de semnături”

Lorant Sasz, PLUS: ” Sunt coordonatorul pe această campanie din parte PLUS. Încurajator, zilele acestea, am întâlnit mulți tineri și, care, deși nu au încă 18 ani, dar vor împlini această vârstă până la 26 mai (n.red. – este data la care sunt convocate alegerile europarlamentare în România dar și în alte țări din UE) , tineri care ne-au spus că sunt nerăbdători să meargă la vot. Vă mai pot spune că vom avea echipe mobile în tot orașul la tot felul de evenimente”.

Deputat Cristina Iurișniți: Obiectivul Alianței USR-PLUS 2020 este de 7 mandate de europarlamentari: ” Ne-am propus un obiectiv mare, pentru că ne dorim o cifră la euroalegeri care să înceapă cu doi (…) Încă lista pentru europarlamentare nu este finalizată, dar este cât se poate de posibil să fiu pe acea listă”, a spus Iurișniți.