USR-Plus a strâns în Bistrița-Năsăud peste 8.822 de semnături . Paralel, useriștii pregătesc anunțarea candidaturii la primăria Bistrița

397

Dan Barna pare să aibă susținători și în județul Bistrița-Năsăud, campania de strângere de semnături fiind declarată una de succes, asta, dacă analizăm cifra: 8.882 de semnături. Potivit coordonatorului campaniei de strângere de semnături în BN, Călin Stan, organizațile județene ale USR și Plus au dublat numărul de semnături cerut de București de la patru la opt mii.

Călin Stan:  „Le mulţumim bistriţenilor şi nu numai. În această campanie pentru prezidenţiale ne-am concentrat mai mult pe comunele din judeţ, mai exact la extremităţi,  Rodna, Valea Ilvelor, Uriu, Telciu. Campania a început în luna august şi, fiind o lună de concedii, a fost destul de greu să ne mobilizăm. Pot să zic că am avut doar 10 zile, la începutul lunii septembrie. Noi am depăşit targetul la semnături, l-am dublat, fiind prima filială la nivel de target depăşit în România”.

Dan Barna va reveni în județul Bistrița-Năsăud la jumătatea lunii octombrie, urmând ca timp de două zile să se întâlnească cu foarte mulți bistrițeni.

Paralel cu toate aceste activități prelectorale, deși, campania pentru Palatul Cotroceni este începută, în USR se caută viitorul candidat pentru funcția de primar al municipiului Bistrița, sigur, pe tipicul acestei formațiuni politice: doritorii se anunță pe rețelele de socializare și intră într-o competiție în sistemul intern al USR. Deocamdată, în această cursă s-a înscris primul concurent. E vorba de Marius Conon.