Vasile Bar (CCI Bistrița-Năsăud): ”Intrarea municipiului în scenariul roșu – o lovitură sub centură dată firmelor din sectorul alimentaţiei publice”

176

Intrarea municipiului în scenariul roșu reprezintă o lovitură sub centură dată firmelor din sectorul alimentaţiei publice, este de părere președintele Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, Vasile Bar. 

Considerăm aceste măsuri ca fiind o lovitură sub centură adusă în special restaurantelor şi firmelor din sectorul alimentaţiei publice, care aşteptau gura de oxigen de multă vreme. Cu toţii s-au bucurat de ridicarea restricţiilor, s-au aprovizionat cu marfă pentru a putea funcţiona la capacitate redusă, de 30%, în condiţii de siguranţă, respectând regulile de distanţare şi fără a organiza evenimente. Situaţia lor, deja fragilă, va deveni de-a dreptul dezastruoasă! Consider că autorităţile trebuie să adopte aceste măsuri ţinând cont de un complex de factori, inclusiv cei socio-economici, nu să ia decizii la foc automat, fără a cântări implicaţiile acţiunilor lor“, a declarat Vasile Bar.

Potrivit acestuia, contextul actual reprezintă o provocare pentru fiecare dintre noi, însă pentru anumite categorii fiecare decizie care este luată la nivel administrativ poate reprezenta diferenţa între a rămâne sau a dispărea de pe piaţă.

”Ne considerăm direct responsabili de adoptarea unei atitudini în circumstanțele date”, a mai spus Bar.

Reamintim că, începând cu data de 12 ianuarie, municipiul Bistrița a reintrat în scenariul roșu, fiind reintroduse măsuri restrictive.

Una dintre măsuri prevede că se interzice activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

De asemenea, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

În plus, este interzisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.