Vasile Laba, primar Bistrița Bârgăului: Avem cel mai mare buget din istoria comunei – 14 milioane de euro!

5007

Vasile Laba este unul din primarii care au știut de la începutul mandatelor sale, patru la număr, că fondurile europene sunt cheia dezvoltării și modernizării uneia din cele mai frumoase comune din județul Bistrița-Năsăud. La această oră, primăria Bistrița Bârgăului derulează numai puțin de șapte proiecte pe bani europeni și alte două din fonduri guvernamentale.

   

Vasile Laba: ” Am finalizat în toamna lui 2018, căminul cultural de la Colibița, o bijuterie arhitectonică construită din fonduri europene. Am început pe Măsura 7.2, asfaltarea a mai multor străzi, e un proiect de 1 milion de euro și, care intră în acest an în implementare. Aceste străzi nu au putut fi finalizate în 2018, asta, pentru că am avut lucrări de introducere a apei și canalizării. E vorba de ulițele  Doamnei, Cociorvă, Tătarca, Pietroasa, ordinul de începere a lucrărilor așteptând doar vremea bună, asta, pentru că până la 30 iunie trebuie să încheiem proiectul, altfel intrăm în corecții financiare”, spune primarul Laba.

Primarul din Bistrița Bârgăului a mai precizat că mai are în intenție  amenajarea a două drumuri forestiere, unul dintre ele fiind deja scos la licitație: ” Din păcate, fapt deloc singular, la respectiva licitație nu s-a prezentat nicio firmă cu ofertă. Proiectul a fost scris în urmă cu trei ani de zile, atunci, costul unui metru cub de beton era de 160-180 de lei, acum prețul s-a dublat, au crescut și salariile, așa că diferența făcută de un evaluator a proiectului este de 1,5 milioane de lei, sumă uriașă pentru un proiect în valoare de 1,5 milioane de euro, nicio firmă neputând să lucreze gratuit sau aproape gratuit”, punctează edilul.

Potrivit lui Vasile Laba, în Bistrița Bârgăului va fi construită încă o grădiniță cu trei grupe chiar în spatele primăriei. ” Am finalizat un dispensar cu trei cabinete medicale, sunt aduse, deja, toate dotările. Așteptăm o vreme mai caldă pentru a le da în folosință”.

” Am finalizat o parte de străzi și, chiar am făcut legătura pe ulița Tapițerilor, cea peste drum de primărie, deschizând legătura cu Prundu Bârgăului”.

Vasile Laba vine cu o altă informație interesantă: ” Lucrăm la proiectului unei   pârtii de schi împreună cu Prundu Bârgăului, doar că este foarte greu să scoatem din circuitul forestier cca 50-60 de hectare de pădure. Pentru asta avem nevoie de o derogare, acest lucru fiind posibil doar cu discuții la mimisterele de resort, la legislativul care trebuie să ne ajute cu un amendament la lege prin care să putem face ceea ce avem noi nevoie, fiind vorba de o investiție de nivel județean”, explică Vasile Laba.