”Verzii” atacă dur harababura urbanistică din Bistrița. ”Apar tot mai multe blocuri între case”, spune Bălan.

447

Una din străzile distruse  cu bună știință este Nicolae Bălcescu unde se va construi un   bloc nou și o Biserică Neoprotestantă. Primul bloc de locuințe a apărut pe această stradă în urmă cu cel puțin 10 ani, atunci când un grup de investitori italieni a construit un imobil în spatele Pizzeriei ”Tonight” și în apropierea sediului Inspectoratului Județean de Poliție

Verzii bistrițeni au susținut astăzi o conferință de presă, una mai mult a ”Bistriței Civice”, la sediul verzilor bistrițeni fiind invitat și președintele Asociației ”Bistrița Civică”, Florin Chereji dar și un cetățean simplu, Silivan Crăciun.

Potivit celor spuse de Marius Bălan, strada Nicolae Bălcescu a fost transformată într-un adevărat  șantier, acolo urmând să mai apară încă un bloc de locuințe. Primul bloc de locuințe a apărut pe această stradă în urmă cu cel puțin 10 ani, atunci când un grup de investitori italieni a construit un imobil în spatele Pizzeriei ”Tonight” și în apropierea sediului Inspectoratului Județean de Poliție. Blocul a fost construit fără acceptul vecinilor, iar locatarii ajung la el prin parcarea din fața Poliției Municipale.

Marius Bălan: ” Vorbim de o stradă liniștită și, unde există case de patrimoniu, care încep să dispară. Un astfel de caz este al construirii unui nou bloc de locuințe la capătul dintre fostl magazin BIG cum i se spunea pe vremuri, vis-a-vis de Centru de Transfuzii. Nu am nimic nu dezvoltatorul imobiliar, dar sunt sigur că, toate acele autorizații de constuire se dau prea ușor. Tot pe strada Nicolae Bălcescu, o altă casă, zic eu de patrimoniu local, este fosta Biserică Adventistă. Imobilul care a adpăostit această lăcaș de cult este aproape dărâmat, o nouă clădire fiind aproape construită în spatele acestuia”.

Marius Bălan a spus că nu are nimic personal cu dezvoltatorii imobiliari: ” Oamenii ăștia fac afaceri, vând și cumpără terenuri, ei știu cum fac asta, păcălesc oameni mai în vârstă, profită de haosul din Planul Urbanistic General (PUG) și își fac treaba. Eu cred că ar trebui oprit acest dezmăț urbanistic, să spunem foarte clar unde se pot și unde nu se pot construi blocuri”, a punctat Bălan.

Apar tot mai multe blocuri între case

Blocul care urmează să fie construit la celălalt capăt al străzii Nicolae Bălcescu nu este ”unicat” , astfel de construcții fiind ridicate în zona Pieței Mici, Șt. O. Iosif ,  în zona Lacului de agrement sau pe strada Moșilor. De asemenea, alte cinci blocuri vor apărea într-o zonă fără utilități, cea de după podul Berăriei.