Vicepremierul Daniel Suciu: ”Am promis că voi merge în toate județele și mă țin de cuvânt”

191

Vicepremierul Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale și-a propus să ajungă în toate județele din România. Concret, șeful MDRAP a ajuns, până acum în Harghita, Arad și Prahova. Nu trebuie uitat faptul că, în weekendul sărbătorii de 8 martie, Daniel Suciu a venit acasă unde a avut numeroase discuții cu primarii care derulează proiecte prin PNDL.

Daniel Suciu: ” O nouă săptămână cu noi proiecte demarate. Astăzi în județul Prahova am semnat nu mai puțin de 6 contracte de finanțare prin Programul Operațional Regional (POR): 2 pentru infrastructura de sănătate, 2 pentru cea de transport și 2 în domeniul asistenței sociale.

Adică 210 milioane de lei în beneficiul cetățenilor din județul #Prahova.

De asemenea, am fost să văd cum merg lucrurile la investițiile MDRAPdin orașul Mizil, aflate în diferite stadii de execuție:

  • noua școală va găzdui 10 clase de elevi și va fi dată în folosință în scurt timp;
    • 30 de apartamente sociale, primele construite în oraș în ultimii 30 de ani, își vor primi locatarii până la sfârșitul lunii aprilie.

Primăria din Mizil are pe frontiscipiciu un mesaj: În slujba ta, omule! Așa ne dorim să fim cu toții în administrația publică”.

 

Arad: ” Am promis că voi merge în toate județele și mă țin de cuvânt. Azi am fost în municipiul și județul Arad, unde m-am întâlnit cu reprezentanți ai autorităților publice locale, am participat la predarea noului bazin de polo, realizat prin programul derulat de Compania Națională de Investiții (CNI) și am vizitat mai multe obiective de interes: Spitalul Orășenesc și Complexul Sportiv din Lipova. Bazinul de înot Arad, o investiție în valoare de 23 de milioane de lei, finanțată în proporție de 70% de MDRAP prin CNI, este de astăzi redat tuturor celor ce iubesc acest sport. Iar spitalul din Lipova, o construcție nouă, din luna septembrie va putea fi dat în folosință, având angajamentul ferm al constructorului că va respecta termenele contractuale. În ce privește Complexul sportiv de la Lipova, acesta va fi modernizat și extins, astfel încât iubitorii sportului vor beneficia de un stadion care respectă normele FRF pentru prima ligă fotbalistică”

Harghita: ” Susțin orice proiect care poate face viața unor comunități mai bună. Cu atât mai mult când este vorba despre copii și tineri! În prima zi după expirarea perioadei de contestație la licitație am depus toate eforturile și alături de colegul meu din Parlamentul României, Bende Sandor și vicepreședintele Consiliului județean Harghita, Barti Tihamer, am asistat la momentul semnării contractului de proiectare și execuție pentru un bazin de înot didactic, un proiect pilot, în municipiul Gheorgheni. Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), prin Compania Națională de Investiții, asigură finanțarea necesară derulării acestui proiect, în valoare de peste 7,8 milioane de lei. În mai puțin de un an, elevii din zonă vor putea să facă deja antrenamente în acest bazin. Până acum, CNI a finalizat la nivel național 7 bazine destinate sportului de performanță și alte 14 pentru uz didactic. = 292,30 milioane de lei”.