VIDEO: Aur european pentru Bogdan Berende la Campionatul de atelaje trase de câini din Ungaria

229

Sala de ședințe a Palatului Administrativ a fost astăzi găzda unei conferințe de presă susținute de membrii Clubului  Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud și de președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan. Au fost prezenți: Damaschin Berende, Bogdan Berende și părintele Kiss Attila.

    

Publicată de PRO BN TV pe Luni, 18 noiembrie 2019

Trebuie știut faptul că atât Bogdan Berende cât și părintele Kiss Attila au participat de curând la Campionatul European de atelaje de câini din Ungaria, competiție unde au fost prezenți 193 de concurenți din 17 țări. În acest context, Bogdan Berende a participat cu două atelaje, a obținut aurul, devenind campion European de DriLand, fiind vorba de sport de atelaj canin pe uscat, cu roți, cartul fiind tras de șase câini, iar la atelajul tras de patru câini a obținut doar locul 8. De asemenea, părintele Kiss Attila și-a adjudecat un loc 4 la atelajul tras de 8 câini.

Prezent la conferință, președintele Radu Moldovan a reamintit faptul că, instituția pe care o conduce a finanațat cu 20.000 de lei prin intermediul programului de finanțare în baza Legii 350 a activităților non-profit de interes județean, participarea echipei bistrițene la acest campionat European: ” Finanțarea din partea Consiliului Județean a asigurat un cart de antrenament dar și costurile și participarea la Campionatul European de atelaje trase de câini ce a avut loc în Ungaria”, a spus Moldovan.

Reamintim că, colaborarea dintre Consiliul Județean și Clubului  Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud a început în urmă cu 4 ani, anual, Consiliul Județean sprijinind performanța membrilor acestui club cu sume cuprinse între 5.000 și 20.000 de lei.

” Noi susținem performanța. Premiem la finalul fiecărui an sute de elevi olimpici și sportivi care au obținut rezultate remacabile la competițiile locale și naționale”, a conchis președintele Radu Moldovan.