VIDEO: Becleanul a împlinit astăzi 784 de ani. Deschiderea oficială a marii sărbători a făcut-o primarul Nicolae Moldovan. Sâmbătă: Vânătoare la ceaun la Figa!!!

442

Nicolae Moldovan: Am avut azi onoarea de a deschide Zilele Orașului Beclean 2019, printr-un moment festiv organizat la sediul Primăriei. Este o sărbătoare ce marchează împlinirea a 784 de ani de la prima atestare documentară a Becleanului, o sărbătoare menită să ne dea tuturor bucuria de a fi împreună. Le mulțumesc tuturor invitaților pentru cuvintele frumoase pe care ni le-au adresat și le promitem tuturor beclenarilor că vom continua dezvoltarea orașului nostru! La mulți ani, Beclean! La mulți ani, beclenari de pretutindeni!

 

Deschiderea oficială a zilelor orașului Beclean a avut loc astăzi, în jurul orei 12.00, în holul  primăriei oraşului de pe malurile Someşului Mare, aici fiind primate şi numeroasele oficialităţi invitate la event. Nu au lipsit de deschiderea oficială, prefectul Ioan Ţintean, vicepreşedintele Ioan Ţintean, administratorul judeţului Florin Moldovan, secretarul Consiliului Judeţean, Mica Oprea, clerici, şefi de servicii deconcentrate.

Au vorbit, pe rând, prefectul Ovidiu Frenţ, administratorul judeţului, Florin Moldovan, vicepreşedintele Ioan Ţintean şi, amfitrionul Nicolae Moldovan, primarul oraşului Beclean. Dacă vorbitorii şi-au axat discursurile pe faptul că, în ultimele două decenii, Becleanul s-a transformat continuu, dată fiind ambiţia şi abilitatea lui Nicolae Moldovan de-a îşi duce la bun sfârşit toate proiectele iniţiate, edilul, după ce a mulţumit oaspeţilor veniţi la deschidere şi echipei din primărie care s-a ocupat de organizarea sărbătorii oraşului, a vorbit despre viitorul urbei aflate pe malurile Someşului Mare.

 

Potrivit primarului Nicolae Moldovan, în cele trei zile de distracție, organzatorii vor pregăti evenimente speciale, atracția principală fiind ca de fiecare dată concertele din Piața Mare.

”Vor fi alături de noi la sărbătoarea orașului Ștefan Bănică Jr., Compact, Deepside Deejeys cu Nadir, Sylvia și DJ Ryno, trupa Big City și multe alte surprize. Vă aștept și pe dumneavoastră în număr cât mai mare să sărbătorim împreună. La mulți ani, Beclean!”, a conchis primarul Nicolae Moldovan.

 

Vânătoarea la ceaun cu  Sorin Gîrjan: Ești pofticios și lipsit de prejudecăți culinare? Vino sâmbătă la ”VÂNĂTOARE LA CEAUN”

Scriitorul și vânătorul dar, în primul rând, sufletul celei de-a VII-a ediții a Festivalului vânătoresc ”Vânătoare la Ceaun”, Sorin Gîrjan face o invitație specială tuturor celor care iubesc arta vânătorii pentru a veni sâmbătă, 29 iunie, la Băile Figa să afle cum gătesc vânătorii:

” Ai curiozitatea de a afla cum gătesc vânătorii?…cât suflet și ce mirodenii numai de ei știute pun într-un eveniment public care le promovează pasiunea?…cât de mult își iubesc câinii și ce pricepuți artizani sunt unii dintre ei?… La toate acestea vei găsi răspunsul potrivit participând sâmbătă 29 iunie 2019 la cea de-a VII-a ediție a Festivalului vânătoresc ”VÂNĂTOARE LA CEAUN” de la Băile Figa (Beclean / Jud. Bistrița-Năsăud). Un eveniment al cărui gust sigur nu-l vei uita!

Festivalul “Vânătoare la ceaun” adună de regulă an de an zeci de vânători profesioniști sau amatori din țară și din străinătate, cu toții întrecându-se în diferite competiții, menite să le aducă tuturor recunoaștere de breaslă, dar mai ales bună dispoziție: de la cei mai buni câini de vânătoare, la cel mai bun polonic de mâncare la ceaun.

De asemenea, mulți vânători își expun în cadrul festivalului unele dintre cele mai frumoase trofee.

Ce va fi pe 29 iunie: Concurs gastronomic vânătoresc / Promovarea unor rase de câini de vânătoare (Copoi Slovac, Copoi Alpin Dachsbracke și Brac German cu păr scurt) / Expoziții de trofee și artă cu tematică vânătorească (Fotografie), artizanat vânătoresc și concursuri tematice.