VIDEO- Doina Pană s-a dezlănțuit la adresa președintelui Klaus Iohannis: România nu mai are preşedinte

371

Doina Pană s-a dezlănțuit la adresa președintelui Klaus Iohannis: România nu mai are preşedinte conform Constituţiei, pentru că nu doar blochează cu tot ce poate Guvernul, ci face şi politică

Vicepreședintele PSD, Doina Pană nu l-a iertat pe Klaus Iohannis, după ce președintele României a blocat, din nou, activitatea Guvernului, trimițînd Legea Bugetului la Curtea Constituțională a României. Pană, fost ministru în mai multe guverne și communicator oficial al PSD, s-a înfuriat și după ieșirea publică de astăzi a șefului statului.

Ce a spus Klaus Iohannis: “Există, din păcate, şi aspecte de neconstituţionalitate în acest buget. Bugetul ruşinii naţionale nu doar că pune în pericol economia românească, ci are aspecte clare de neconstituţionalitate. Nu se respectă obligaţii asumate de România faţă de UE din care facem parte, se încalcă unele drepturi fundamentale, s-a ignorat rolul Consiliului Fiscal, se aduce atingere principiului descentralizării şi principiului subsidiarităţii. Pentru toate acestea, voi sesiza astăzi CCR pe bugetul 2019, bugetul ruşinii naţionale”.

 

Ce spune Doina Pană: „Mă aşteptam să-l tărăngăneze, să trimită bugetul la Curtea Constituţională, să-l trimită în Parlament. Ne-am fi mobilizat şi l-am fi votat la foc continuu, însă ce am văzut astăzi în declaraţia de presă a dumnealui m-a consternat. Am ajuns la concluzia că, România nu mai are preşedinte conform Constituţiei, pentru că nu doar blochează cu tot ce poate Guvernul, ci face şi politică. Întreg discursul pe buget a fost un discurs de dezinformare, de manipulare şi un mesaj politic foarte clar. Discursul a fost anti-PSD, ceea ce un preşedinte nu are voie să facă”.

 

Vicepreședintele PSD a mai spus că Iohannis greșește când susține că bugetul este unul ” al rușinii naționale”, pentru că, investiţiile sunt estimate la 50 miliarde lei, „o sumă record”, din care pentru infrastructură sunt 6 miliarde lei, cu un plus de 6 miliarde lei la Sănătate şi de 10 miliarde lei la Educaţie.