VIDEO: Miercuri se redeschide piaţa Decebal. E vorba de sectorul pentru producători

797

Redeschiderea sectorului pentru producători va avea loc miercuri dimineaţă la ora 7.00, în piaţa reabilitată, asfaltată existând 250 de mese. Astăzi, locaţia a fost inspectată atât de primarul Ovidiu Creţu dar şi de viceprimarul Gelu Muthi, alături de Luca Răzoare, şeful sectorului pieţe din cadrul primăriei Bistriţa

” Faţă de ceea ce a existat aici, lucrurile stau acum mult mai bine. Avem asfalt, luminatoarele care schimbă peisajul, dacă pot să spun aşa. Ne apucăm de treabă în celălalt sector,  comercianţii de aici au trei variante pe care le-am pus la dispoziţie. A rămas liberă un rând de mese în zona modernizată, pot opta pentru a-şi desfăşura activitatea în Piaţa Independenţei Nord sau în piaţa en gros”.

Reamintim că: Pe data de 3 iunie, sectorul producători al pieței Decebal era închis de primărie, o mare parte dintre cei care făceau comerț în acel spațiu erau mutați în piața din Independenței. Mutarea a avut efecte nedorite atât asupra distanței pe care foarte mulți bistrițeni sunt nevoiți să o străbată până pe Independenței, cțt mai ales asupra prețurilor, mult mai mari acum în Decebal. Un exemplu în acest sens este cel al prețului pentru roșii: dacă în piața cu producători, kilogramul de tomate poate să coste între 4 și 5 lei, în Decebal, roșile nu scad sub 8 lei.

Reamintim faptul că: La peste 400 de mii de lei se ridică costul lucrărilor de modernizare  pe care la face primăria Bistrița în piața Decebal.

Publicată de PRO BN TV pe Marţi, 9 iulie 2019