VIDEO: Primarul Romeo Florian pregătește aducerea unei firme de renume în zona de câmpie: RAAL ar putea deschide o fabrică la Lechința

4857

Primarul comunei Lechința, Romeo Florian, vorbește despre faptul că una din cele mai importante firme  din România care produce sisteme complete de răcire, RAAL-ul, se pregătește să deschidă o fabric în centrul de comună. Potrivit celor spuse de Romeo Florian, locația deja a fost aleasă, fiind vorba zona unde a funcționat cândva fabrica de zahăr.

” Noi, primăria, consiliul local, ne dorim mult acestă investiție, mai ales că ea vizează apariția a 1.500-1.600 de locuri de muncă, ceea ce poate reprezenta salvarea economic a întregii zone de câmpie a județului nostrum, dar și pentru multe localități aflate în zonele limitrofe. Vom sprijini cu tot ce este legal această uriașă investiție, mai ales în ceea ce privește utilitățiile”, ne-a explicat Romeo Florian.

RAAL este un producător de sisteme complete de răcire şi schimbătoare de căldură din aliaje de aluminiu şi otel inoxidabil, în construcţie brazată : radiatoare, răcitoare de ulei, răcitoare de aer, răcitoare de combustibil, condensatoare şi evaporatoare, destinate aplicaţiilor în agricultură, construcţii, auto şi industrie.

Producătorul de sisteme de ră­cire RAAL Bistriţa, cu clienţi precum John Deere, Class sau AGCO, a avut anul trecut o cifră de afacri de aproxi­mativ 279,5 mil. lei (61,2 mil. euro), mai mult cu 20% faţă de anul anterior, po­tri­vit calculelor Ziarului Financiar pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a în­cheiat anul 2017 cu un profit net de 7,8 mil. lei (1,7 mil. euro) şi cu un număr me­diu de 2004 angajaţi, potrivit mfinanţe.ro. Producătorul bistri­ţean a rea­lizat în 2016 afaceri de 233,2 mil. lei (52 mil. euro), un profit net de circa 9,9 mil. lei (2,2 mil. euro), cu un număr mediu de 1.808 angajaţi, potrivit aceleiaşi surse.

INTERVIURILE PROPOLITICA: Astăzi, primarul comunei Lechința, Romeo Florian. Vorbim despre administrație și proiectele sale pe 2019… Pe Romeo Florian il veți putea auzi in direct pe radio Balada, vineri, 8 februarie, de la ora 15.00

Publicată de Alin Cordos pe Miercuri, 6 februarie 2019