VIDEO: Sever Mureșan- Vom avea mult de lucru în 2019!!! Vezi interviul!!!

734

Primarul comunei Telciu, Sever Mureșan a vorbit într-un prim interviu din 2019 despre foarte multe lucruri. Edilul spune că, în cee ce privește străyile și drumurile comunale, acestea au fost curățate de zăpadă: ” Am intervenit noi, cei din primărie, ajutați, sigur, de cei de la Ocolul Silvic, iar, acum se circulă în condiții de iarnă grea, dar se circulă”.

Despre 2019: ” Așteptăm cu interes acest an, mai ales că avem în fază avansată mai multe proiecte, iar în zona drumurilor forestiere vor începe numai puțin de 5 proiecte poe fonduri europene. Mai avem un cămin cultural de făcut la Bichigiu, plua capela multiconfesională, câștigată pe GAL Țara Năsăudului”, spune primarul Telciului.

    

În 2019, administraţia lui Sever Mureşan va continua să deruleze numai puţin de 10 proiecte pe fonduri europene, aşa că „o parte din investiţiile majore sunt asigurate prin această formă de finanţare, doar că avem şi multe investiţii ce trebuie finanţate de la bugetul local, iar aici e vorba de trotuare sau străzi asfaltate şi, pe care vrem ca în doi ani, maxim trei să le finalizăm, asta în măsura posibilităţilor”,.

În aceeaşi ordine de idei, Sever Mureşan a arătat că unele proiecte, exemplul fiind cel al introducerii apei potabile sau canalizării, bunul mers al acestuia depinde şi de ADI Apă-Canal şi de SC Aquabis SA: „ Aştept cu maxim interes ca promisiunile să se materializeze, de finalizarea proiectului depinzând şi etapa următoare – modernizarea infrastructurii rutiere, asta fiind ordinea firească a lucrurilor, mai ales că asfaltarea unor uliţe este prioritatea noastră zero”.

Legat de proiectele care vizează finalizarea introducerii de apă potabilă în Telciu, primarul Sever Mureşan spune că există deja acordul consiliului local pentru construirea a două terenuri şi, pe care, vor fi construite toate acele instalaţii necesare derulării acestui proiect: „ E vorba de foraje şi rezervoare de apă pentru satul Telciu, mai ales că au fost aduse îmbunătăţiri sistemului de distribuire a apei, ceea ce va face mult mai permisibil accesul la apă a tuturor sătenilor indiferent de zona în care locuiesc”.

Alte proiecte pentru 2019

Toate cele 10 proiecte vor trebui finalizate până în 2020, susţine Sever Mureşan: „ Este obligatoriu acest lucru, 2020 fiind anul în care se încheie exerciţiul bugetar 2013-2020, iar pentru asta vom face tot ceea ce este omeneşte posibil în ceea ce ne priveşte pe noi, doar că aici trebuie luate în calcul procedurile de achiziţii piblice, instanţele de judecată şi alte probleme care nu depind de noi ca administraţie locală”, a mai precizat Mureşan.

Primarul comunei Telciu, Sever Mureșan vorbește despre anul 2019… Proiecte… Perspective

Publicată de Alin Cordos pe Marţi, 15 ianuarie 2019