Viitorul Poliției Locale Bistrița va fi dezbătut public. Viceprimarul Cristian Niculae cere sancțiuni

360

Viceprimarul Cristian Niculae a criticat astăzi public lipsa de activitate a comisiei de disciplină din cadrul Poliției Locale Bistrița, convocată după evenimentele din data de 13 iulie petrecute în Parcul Municipal. Reamintim că, atunci, polițiști locali au interzis desfășurarea unei partide de șah cu piese mari, deși era vorba de un eveniment finanțat chiar de primăria Bistrița. De altfel, tot atunci a avut loc și o nedorită confuzie de persoane dar și un raport întocmit eronat de șefii acestei instituții.

Potrivit celor spus de viceprimarul Cristian Niculae, în urmă cu două luni el a solicitat convocarea a două comisii disciplinare, care să analizeze modul de gestionare a evenimentului întâmplat în Parcul Municipal în data de 13 iulie anul current. Pentru că, de atunci, nimeni nu a mai făcut nimic, Niculae s-a arătat profund dezamăgit: ”Sunt profund dezamăgit ca în două luni de la formarea acestor comisii, nu s-a luat nici o decizie în comisiile constituite în condițiile în care am propus încă de atunci sancționarea celor trei polițiști locali implicați”.

Cristian Niculae: ” Solicit public membrilor celor două comisii ca în decurs de 7 zile să prezinte raportul lor și concluziile anchetelor, precum și deciziile de sancționare dacă vor decide în acest sens”.

 

Dezbatere publică asupra viitorului Poliției Locale

 

Pentru că Instituția Poliției Locale este o instituție necesară în Bistrița, ea trebuind să fie alături de cetățeni și să lucreze pentru ei, Cristian Niculae spune că  nu este permis să se greșească în acest fel, fără să fie măsuri. În acest context, Niculae propune organizarea unei dezbateri publice asupra  problemele Poliției Locale Bistrița, debatare la care sunt așteptați bistrițeni, politicieni sau ONG-uri interesate.

 

 

”La începutul lunii noiembrie vom organiza această dezbatere publică unde îmi doresc să fie abordate problemele instituției Poliției Locale de toți cei interesați;

Sunt hotărât să reformez această instituție, să o fac mai utilă mai aproape de cetățeni și totodată mai respectată. Fără o Poliție Locală fermă și respectată de bistrițeni nu vom putea menține ordinea si repectarea legii în orașul nostru”, a conchis viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae.