Vin primii muncitori vietnamezi în Țara Năsăudului ! Asiaticii vor lucra în construcții, pentru ”Frasinul” Anieș

2255

Lipsa de lucrători români îi determină pe unii antreprenori să recruteze personal din diferite țări, în special din Asia. În județul Bistrița-Năsăud, primul om de afaceri care a făcut acest pas este Traian Larionesi, fondatorul și managerul grupului de firme ”Frasinul” Anieș, un lot de 27 de muncitori din Vietnam ce vor lucra în construcții urmând să sosească pe meleagurile noastre la mijlocul săptămânii viitoare.

Este vorba de muncitori și maiștri din Vietnam, ce vor ateriza la București în după-amiaza zilei de marți, 14 mai, o zi mai târziu ei vor ajunge pentru cazare la Năsăud, oraș unde avem un important punct de lucru. Joi, va fi o ședință în cadrul căreia vor fi semnate contractele de muncă, cu aplicabilitate pe 2 ani de zile și posibilitate de prelungire. După o scurtă perioadă de acomodare, de luni, 20 mai, muncitorii vietnamezi vor intra efectiv în procesul de muncă.

Vedeți dumneavoastră, este o decizie curajoasă de a ”importa” muncitori, dar ne-am asumat-o întrucât nu mai există forță de muncă autohtonă calificată. Pe acești muncitori vietnamezi, reprezentanți ai grupului nostru de firme noastre i-au ales personal, la ei acasă, în urma unor probe de lucru. Ei vor munci nu numai în județul nostru dar și în locații din alte județe unde avem lucrări”, ne-a explicat, astăzi, Traian Larionesi, lansându-ne totodată invitația pentru a participa, miercurea viitoare, la prima întâlnire cu vietnamezii de la Năsăud.