Vremea se răcește accentuat în toată țara. Vezi prognoza meteorologică pentru următoarele două săptămâni

36

În următoarele două săptămâni (intervalul 11 – 24 ianuarie), vremea se va răci accentuat în toate regiunile țării, arată prognoza de specialitate a Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În ceea ce privește prognoza pentru Transilvania, ANM precizează că în primele trei zile ale intervalului, se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, de 0 și 1 grad şi minime în jur de -3 grade, cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în zonele depresionare.

În schimb, în perioada 14 – 20 ianuarie este prognozată o răcirea accentuată a vremii, care  înseamnă maxime termice negative în toată regiunea, la o medie ce va oscila între -8 şi -4 grade şi minime sub limita gerului, în general, cuprinse între -18 şi -10 grade.

Apoi, la începutul ultimei decade din ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel media temperaturilor maxime va fi de aproximativ -2 grade, iar a celor minime se va situa între -10 şi -7 grade. Probabilitatea de precipitaţii se va menţine ridicată în aproape tot intervalul, dar mai ales în prima săptămână de prognoză şi după 20 ianuarie.

Referitor prognoza care vizează zona montană, meteorologii precizeză că, în primele trei zile ale intervalului, se vor înregistra temperaturi în limite normale, respectiv o medie a valorilor maxime ce urmează să varieze între -5 şi -3 grade şi minime în jurul a -8 grade. În perioada 14 – 20 ianuarie, vremea va deveni rece, geroasă mai ales pe timpul nopţilor şi dimineţilor. În cele mai reci zile din acest interval, media maximelor pentru întreaga zonă montană va fi între -12 şi -10 grade, iar minimele vor fi în jur de -18 grade. După acest interval, estimarea indică o creştere treptată a temperaturii, media maximelor fiind cuprinsă între -6 şi -4 grade, în timp ce valorile minime se vor situa în jurul a -10 grade. Precipitaţii se vor înregistra pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu o probabilitate mai mare până pe 14 ianuarie şi după 20 ianuarie.