11 noi cazuri de infecții cu noul coronavirus în Bistrița-Năsăud. A fost înregistat și un nou deces

196

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Bistrița-Năsăud au fost înregistrate 11 noi cazuri de COVID-19, bilanțul total al îmbolnăvirilor urcând la 1.100. De asemenea, a fost înregistrat și un nou deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus.

Potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, din numărul total al pacienților diagnosticați cu infecții cu noul coronavirus, 925 au fost declarați vindecați.

Totodată, de la debutul epidemiei și până acum, la nivel județean au fost înregistrate și 79 de decese ale unor pacienți confirmați cu COVID-19, ultimul fiind al unei femei în vârstă de 67 de ani. Pacienta a fost internată la data de 18 august pe secția Boli infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, însă evoluția stării sale de sănătate nu a fost una favorabilă și la data de 24 august femeia a decedat. Aceasta avea și alte afecțiuni: hipertensiune arterială și cardiopatie ischemică.

În intervalul 24 – 25 august, în județ au fost efectuate 266 de teste COVID-19, toate fiind prelucrate în Laboratorul de biologie moleculară RT-PCR din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

În ceea ce privește situația persoanelor aflate în izolare sau carantină pe teritoriul județului, la data de 25 august existau 40 de persoane în izolare și alte 350 în carantină.

La nivel național, situația este următoarea: