20 de firme din Bistrița-Năsăud au semnat contractul de grant prin care vor primi peste 30 de mii de euro pentru implementarea planurilor de afaceri.

576

Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, împreună cu partenerii săi – Asociația Inceptus România,  Fiatest SRL şi Patronatul Tinerilor Întreprinzători Cluj – implementează începând cu 10 ianuarie 2018 proiectul START UP AIR – Antreprenoriat Inovativ în regiunea Nord-Vest.

Oamenii din Transilvania sunt cunoscuți pentru spiritul liber și creativ. Credem cu tărie că fiecare dintre noi are o pasiune pe care, măcar pentru o secundă, s-a gândit cum ar fi să o transforme într-un business. Cum ar fi ca visul să devină realitate? E greu să ai propria afacere? Cât trebuie să investesc?

60  de persoane care au participat la activitățile proiectului, în primele două etape, au găsit raspunsul. Ele vor primi finanțare prin intermediul schemelor de antreprenoriat derulate în cadrul proiectului START UP AIR – Antreprenoriat Inovativ în regiunea Nord-Vest, care beneficiază de cofinanțare din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Programul START UP PLUS, Axa prioritară 3 “Locuri de muncă pentru toți”, Obiectivul specific 3.7. “Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană”.

Finanțarea acordată (ajutor de minimis) este în valoare de aproximativ 33.329 euro (echivalentul în lei) pentru fiecare Plan de Afaceri selectat, iar primele 20 de firme înființate au semnat ieri, 25.06.2019, la Bistrița, contractul de grant. Proiectele selectate își vor începe activitățile începând cu 10.07. 2019 și vor beneficia de o perioadă de implementare, monitorizată, de 12 luni.

Camera de Comerț și Industrie Bistrița Năsăud  este formată dintr-o echipă de profesioniști responsabili cu competențe relevante în domeniul fondurilor nerambursabile, dezvltare economică , antreprenoriat, formare profesională și consultanță. De-a lungul timpului  Camera de Comerț și Industrie Bistrița Năsăud a sprijinit firmele din regiune și autoritățile publice locale în direcția unei dezvoltări locale și regionale sustenabile.