marți, septembrie 27, 2022
AcasăEveniment24 septembrie: „Ateneul de Bistrița”, la ediția a doua!

24 septembrie: „Ateneul de Bistrița”, la ediția a doua!

-

Primăria Bistrița vă invită sâmbătă, 24 septembrie, începând cu ora 12:00, în sala de consiliu a Primăriei municipiului Bistrița la simpozionul organizat sub umbrela „Ateneului de Bistrița”, unde, alături de dl. prof. Liviu Zăpârțan, este invitat politologul româno-israelian Michael Shafir, profesor la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Michael Shafir este considerat unul dintre cei mai mari specialiști în antisemitism și Holocaust în Europa centrală și de Est. A fost analist principal și director pentru secția română a Departamentului pentru Cercetarea Opiniei Publice la postul de radio „Europa Liberă”.

S-a născut în București, într-o familie de origine evreiască. În perioada comunismului a emigrat în Israel, întorcându-se în țara natală în anul 2005, având dublă cetățenie (română și israeliană).

Este autor al volumului „România comunistă (1948-1985) – o analiză politică, economică și socială”. A fost decorat de Președinția României cu ordinul „Meritul pentru învățământ” în grad de ofițer și de regele Mihai I al României cu „Medalia pentru Loialitate”.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri