4 minute: La Vita e Bella, Principesa

572

240 de secunde. În 240 de secunde, unul din șefii operativi ai SRI a fost informat de un procuror DNA, de arestarea iminentă de deputatului PDL de Bistrița-Năsăud, Ioan Oltean. Nu o spun eu, o spune Sorina Matei, având la dispoziție o serie de documente din sistemul intern al DNA. Cu ele, Matei, vine și probează, în mod direct, că şefii DNA au raportat cu bună ştiinţă, fără nicio bază legală şi în doar 4 minute, cererile de arestare ale politicienilor din dosarul ANRP, respectiv pe cele ale deputaţilor Ioan Oltean (PDL/PNL) şi Cătălin Teodorescu (PDL/PNL), actualului director adjunct al SRI, generalul de brigadă, Adrian Ciocîrlan, pe atunci şef al Direcţiei Generale Apărarea Constituţiei a SRI, comandant al UM 0127 a SRI.

La vita e bella, Principesa, tristețea și mesajul acelui film încă mă înfioară, dar mă înfioară și mai tare faptul că sistemul pus la punct de fostul șef al PD, PDL și președinte al României timp de două mandate, Traian Băsescu, a devenit atât de puternic. Știu foarte bine că Ioan Oltean și-a anunțat atunci apropiații că urmează să fie arestat. Știa, știa pentru că DNA-ul ar fi trebuit să îl ridice cu tot alaiul mediatic de rigoare de la Bistrița, dar se pare că s-a convenit ca reținerea să aibă loc la București, în aeroport. Așa funcționează sistemul, doar că el nu a funcționat atât de perfect în cazul lui Oltean, sau e vorba de cu totul altceva.

Protocoale la minut. E mai ceva ca pe timpul Securității, cel puțin a celei de după anii 1970, cel puțin ăia nu erau câți sunt ăștia acum și nu aveau toată tehnica din dotare, aia la vedere, dar, mai ales, aia le nevedere, a SRI.

În 4 minute, Ciocârlan, domnul general de brigadă Ciocârlan, a aflat că doi oameni vor fi arestați, a aflat de la procurorul de caz, însă, observ acum că marea problemă e că dosarul lui Ioan Oltean a fost un mare fâs operativ, ceea ce pune la îndoială profesionalismul unora sau altora. Sau nu și, iarăși e vorba de altceva, de alte interese și care, probabil sunt transpartinice.

Cât despre Traian, mda, el e bine, iar PMP a surclasat alte partide mai bine cotate, unul dintre ele fiind ALDE. Prietenii operativi știu bine de ce: e ultimul efect al bilețelului roz…

La vita e bella , Principesa