600 de elevi bistrițeni au învățat despre modul de utilizare în caz de urgenţă a numărului 112

599

Jandarmii, pompierii şi poliţiştii bistriţeni şi lucrători din cadrul Serviciului de Ambulanţa B.-N., şi-au unit forţele în cadrul unei acţiuni comune menite să ofere noi informaţii celor aproximativ 600 de elevi din clasele de gimnaziu ale Şcolii Gimnaziale nr. 5 “Lucian Blaga” din municipiul Bistriţa, cu privire la apelarea în condiţii de legalitate la 112.

Foarte mulţi dintre elevi cunoşteau în linii mari ce presupune un apel de urgenţă dar după întâlnirea cu oamenii legii au clarificat, dacă mai era nevoie, o serie de aspecte legate de acest subiect. Acum aceştia ştiu că orice apel către 112 poate salva o viaţă dacă este efectuat doar în situaţii care necesită o intervenţie de urgenţă.

Conform Serviciului de Telecomunicaţii Speciale eurobarometrele Comisiei Europene, referitoare la Numărul unic european de urgenţă 112, arată că România a făcut progrese remarcabile în administrarea şi dezvoltarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă şi se află pe primele locuri în ceea ce priveşte informarea populaţiei cu privire la modul de utilizare în caz de urgenţă a numărului 112.

În România, este funcţional şi serviciul de anunţare a urgenţelor prin SMS, pentru persoanele cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire, prin transmiterea de mesaje scurte la numărul 113, păstrând caracteristicile serviciului 112 de voce: gratuitate şi accesibilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.