Târgul Mare al Bistriței cu Paraziții, Fun Factory, 5Gang și Lino Golden. Cireașa de pe tort: ”părintele” Cristian Pomohaci

1029

Ultima ediția a Târgului Mare al Bistriței dinaintea alegerilor locale din 2020 va avea loc în perioada 23 august-2 septembrie, eventul fiind organizat exclusiv  de primăria Bistrița și Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc”. Suma alocată este de 550 de mii de lei.

Și, pentru că mai nou există și muzică TRAP, o ciudată conexiune între vlog, muzică rap și sos: ”Cel mai mare show. Cea mai blana energie. Cel mai monstru vibe”, zic unii și alții pe you tube, așa că 5 Gang este invitată la Bistrița cu tot cu sosul de pe tricourile dansatoarelor. Tot în același cadru de vlog plus sărituri intră și Lino Golden. De asemenea, la Bistrița vor mai cânta și The Motans, Veșcan, Mira& The Band și Edward Sanda. Am înțeles de la un prieten care mi-a deslușit toată această încrengătură că The Motans ar cânta fără Delia, dar există o explicație: Delia cântă pe 25 august în Dealul Șpanului, la festivalul celor 3 comune, una dintre organizatoare fiind Târlișua.

 

Revenind la Târgul Mare al Bistriței, am întâlnit și două trupe, mă rog, una și jumătate, pe care aș putea spune că le știu, adică, cumva am auzit de ele: Paraziții și Fun Factory, dar, sigur, nu este important ce am auzit eu, ci faptul că vlogerii și Paraziții vor adduce mii de tineri la scenă. Nu vreau să uit și de partea folclorică, pe scena de la Heidenfeld, urmând să urce, în aplauzele a foarte mulți bistrițeni, ”părintele” Cristian Pomohaci.

 

Care sunt onorariile acestor nume? Ziardebistrita.ro a dezvăluit aceste sume care includ onorariile artiștilor, transportul, cazarea și masa acestora:

Fun Factory – 12.000 de euro

The Motans – 8.200 de euro

Paraziții – 7.000 de euro

5GANG – 5.200 de euro

Mira & Band – 3.600 de euro

Vescan – 2.400 de euro

Lino Golden – 2.400 de euro

Edward Sanda – 2.000 de euro