9 milioane de lei sunt alocate anual de la bugetul Bistriței pentru Poliția Locală și SVSU. Pentru ce? Se întreabă Diana Morar

1203

Consilierul local Diana Morar atacă organizarea Poliției Locale și a SVSU Bistrița. Ea  spune că vorbim de instituții unde sunt rezolvate sinecurile PSD. Potrivit celor spuse de Diana Morar, Poliția Locală are la ora actuală 85 de angajați, iar viceprimarul Cristian Niculae ar mai vrea angajarea a încă 9 persoane.

Diana Morar: „ În fiecare an, cheltuim opt milioane lei pe funcţionarea acestei instituţii care oferă sume generoase ca şi remuneraţie, şefimea ajunge la 12.000 lei/lună, iar un poliţist fără funcţie se încadrează undeva la 4.000 lei. Dacă ne uităm foarte bine la eficienţa acestui serviciu, chiar dacă s-a schimbat şi Regulamentul de organizare şi funcţionare, o să vedem că aceasta este aproape de zero, pentru că în situaţiile în care ei ar trebui să fie prezenţi, de fapt nu sunt”.

De asemenea, Morar a cerut Executivului primăriei Bistrița ca funcționarii de la Poliția Locală sau SVSU să nu facă politică, cu atât mai mult să nu fie membri ai PSD: ” Ar trebui ca aceşti funcţionari să nu facă parte din partide politice. Nu este normal ca angajaţii Primăriei să fie protejaţi de partid într-o funcţie. Directorul Poliţiei Locale ar trebui să fie angajat în baza unui contract de management şi să se stabilească criterii de performanţă, pentru a vedea cât de eficient este modul în care gestionează conducerea acestei unităţi. Deocamdată statutul de funcţionar public îl apără şi pe directorul acestei instituţii, indiferent cine este el, de o eventuală demitere pe motive de neperformanţă”, punctează șefa femeilor liberale.

Diana Morar: În SVSU sunt angajați care fac campanie electorală pentru PSD

Legat de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, Diana Morar spune că nici acolo situația nu e diferită față de Poliția Locală, doar că acolo de la bugetul local este alocată doar o sumă de 1 milion de lei: ” Deşi au titulatura de voluntari ei sunt remuneraţi de la bugetul local. Conform datelor existente pe site-ul Primăriei, se cheltuie aproximativ un milion de lei pentru acest serviciu. Există capacitatea Consiliului Local de a desemna atribuţii mai specifice şi clare, eficiente, pentru ca acest serviciu să-şi capete cu adevărat valoarea. Bistriţenii nu se simt în siguranţă, dar PSD reuşeşte, prin administraţia dezastruoasă pe care o face, să cheltuie foarte mulţi bani, la nivel teoretic, pentru a asigura siguranţa şi ordinea publică în municipiu”, a conchis Diana Morar.

Reamintim că:

Poliția Locală Bistrița a fost implicată în mai multe scandaluri, ultimul dintre acestea întâmplându-se recent în Parcul Municipal. Atunci, rețelele  de socializare au luat foc , motivul fiind o partidă de șah cu piese gigantice și o anumită și nepotrivită reacție a unor polițiști locali. Contextual, după dreptul la replică trimis de directorul executiv Frandeș, consilierul municipal PER, Teodor Mârza, vine cu un text prin intermediul căruia aduce acuze grave poliției locale: dezinformare și fals în acte publice. Mai mult, Mârza cere șefilor de la Poliția Locală scuze publice pentru dezinformarea făcută.

 

Teodor Mârza, consilier municipal PER: ” Raportul Poliției Locale este neadevărat în ceea ce mă privește. Nu am fost nuntaș, am mers în parc cu scopul de a juca șah în scop demonstativ și educativ, la invitația organizatorului Bistrița Armonia Jazz, ceea ce am și făcut între ora 12 și 15. În tot acest timp nu a fost niciun incident cu niciun nuntaș. Singurul eveniment care s-a întâmplat a fost venirea polițiștilor locali care ne-au cerut aprobare scrisă de la Primărie din care să rezulte în mod expres faptul că avem voie să jucăm șah. Discuțiile au fost calme din partea tuturor celor prezenți, nu am fost obligați sub niciun fel să oprim jocul. Nu am fost legitimat, deși le-am înmânat din proprie inițiativă cartea de identitate care mi s-a restituit cu mențiunea că nu e necesară legitimarea mea. Nu am avut nicio legătură cu presupusul schimb de replici dintre nuntași și fotograf, nefiind prezent în parc decât după ce acesta pare a fi avut loc. Consider că polițiștii locali au gestionat greșit situația, și mai mult, și-au dezinformat superiorul cu privire la cele întâmplate, rezultând un raport mincinos.
Având în vedere acestea, solicit și aștept scuze publice de la Poliția Locală, respectiv de la șeful acesteia domnul Frandeș pentru dezinformarea făcută în ceea ce mă privește”.