A fost suplimentată cantitatea de vaccin pentru centrul drive-through din Bistrița

86

Cantitatea de vaccin destinată centrului drive-through din Bistrița a fost suplimentată cu încă o mie de doze, după ce numărul solicitărilor a depășit așteptările autorităților.

Inițial, un număr de 576 de doze de vaccin au fost alocate campaniei de vaccinare ce se desfășoară prin intermediul centrului drive-through din parcarea galeriei comerciale B1 Retail Park Bistrița.

Cele peste 500 de doze de vaccin ar fi trebuit să fie utilizate în zilele de sâmbătă și duminică, însă, datorită numărului mare de persoane dornice să se vaccineze prin această variantă, aproape întreaga cantitate a fost utilizată pe parcursul zilei de sâmbătă.

În aceste condiții, Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud a solicitat centrului regional din județul Cluj să suplimenteze cantitatea de vaccin pentru centrul drive-through din Bistrița.

Astfel, sâmbătă seara, la Bistrița au mai sosit încă 1.002 doze de vaccin, cantitate care ar trebui să asigure desfășurarea în condiții bune a campaniei de vaccinare.

Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, pe parcursul zilei de sâmbătă au fost administrate 492 de doze, iar duminică, în intervalul orar 08:00 – 12:00, au mai fost administrate încă 212 doze de vaccin.

Centrul drive-through din Bistrița, în care se administrează vaccinul produs de compania Pfizer/BionTech, mai funcționează până la ora 20:00.

Persoanele care au ales această variantă pentru a se vaccina vor avea posibilitatea să facă rapelul tot într-un centru de acest fel, care va funcționa peste trei săptămâni în aceeași locație. De asemenea, pentru administrarea dozei de rapel, persoanele vaccinate pot merge la orice alt centru din județ și nu numai în care se administrează vaccinul Pfizer/BioNTech, cu condiția de a anunța centrul ales cu 72 de ore înainte.