A început eurocampania? – Scandal politic între mai mulţi primari din BN şi deputatul USR, Cristina Iurişniţi. Acuzaţi că nu se ocupă de şcoli, edilii bistriţeni o acuză pe Iurişniţi de dezinformare

501

Pe finalul anului 2018, politica şi suflul tot mai fierbinte al euroalegerilor, face ca şi atmosfera să devină tot mai puţin respirabilă. Clasată pe un loc 21 în lista USR pentru europarlamentare, deputatul bistriţean Cristina Iurişniţi, pare să fi început eurocampania. Contextual, Iurişiniţi a sărit la beregata mai multor primari în ale căror comune, susţine deputatul USR, s-ar găsi un număr de 41 de şcoli care au grupurile sanitare afară. E vorba de comune precum Lechinţa, Nimigea, Tiha Bârgăului, Budeşti, Spermezeu, Ilva Mică, Milaş etc.

Primul care a reacţionat a fost primarul comunei Lechinţa, Romeo Florian. El a precizat că Iurişniţi nu ştie pe ce lume trăieşte: „Numai prostii o învaţă consilierii. A dat o listă în care nu sunt lucruri adevărate. În primul rând, spune că nu avem condiţii sanitare în şcolile din Vermeş. Şcoala din Vermeş are apă de 15 ani, grupuri sanitare etc. Grădiniţa din Vermeş nu funcţionează în vechea locaţie, este mutată la Căminul Cultural, unde copiii au condiţii excelente, căldură, apă curentă, grupuri sanitare. Pentru Vermeş şi Sângeorzu Nou, avem un proiect de 500.000 euro cu finanţare europeană, pentru construirea a două grădiniţe. Într-adevăr, la Sângeorzu Nou nu avem apă, reţeaua urmând să fie făcută prin Masterplanul de apă şi canalizare”, spune edilul Lechinţei.”

De asemenea, primarii Mircea Runcan, Sorin Hognogi sau Aurel Horia, îi transmit Cristinei Iurişniţi să vină la ei în comune, pentru că dezinformările nu fac bine nimănui. „ Avem şcoli reabilitate din toate punctele de vedere, veniţi să ne arătaţi şi nu mai dezinformaţi”, spun primarii bistriţeni.

Cristina Iuruşniţi îşi continuă campania cu iz politic

Potrivit celor spuse de deputatul USR, situația făcută publică, existența grupurilor sanitare (deloc sanitare) în fundul curții și de care unii primari se jenează, este cea cunoscută și la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, situație pe care biroul nostru parlamentar a primit-o ca răspuns la adresa din 4 septembrie 2018 înregistrată la ISJ-BN cu nr. 5863/04.09.2018.

93 de unități școlare din județul nostru care funcționează fără aviz sanitar

Cristina Iurişniţi susţine că există 93 de unități școlare din județul nostru care funcționează fără aviz sanitar, potrivit situației ce ne-a fost comunicată de către Inspectoratul Școlar Județean.
„Recunosc că îmi este greu, dar nu imposibil, să ajung în toate aceste școli, situația și imaginea acestor școli este una deplorabilă, tristă însă este situația pe care le-o oferiți copiilor din comunitate, viitorilor cetățeni cu drept de vot, sau poate, din păcate, viitorilor emigranți, dacă nu reușim să le oferim condiții mai bune.
Domnilor primari și consilieri locali, arătați cât de mult vă pasă de școlile din comunitatea dumneavoastră! Urmează să votați bugetul pentru anul următor, încercați să vă preocupe ceva mai mult infrastructura școlară. Atenția pe care o acordați școlilor din localitatea dumneavoastră este imaginea respectului pe care-l acordați educației, sau imaginea rolului educației în formarea dumneavoastră.
Dacă Educație nu e, nimic nu e!”, conchide Iurişniţi.