A început imunizarea persoanelor care nu se pot deplasa la centrele de vaccinare

107

Începând cu data de 6 martie, la nivelul județului Bistrița-Năsăud a demarat etapa de vaccinare a persoanelor nedeplasabile, acțiune care este efectuată de echipele mobile de vaccinare.

Această fază a fost organizată cu ajutorul autorităților locale și medicilor de familie, care au transmis liste cu persoanele nedeplasabile care doresc vaccinarea și va începe în municipiul Bistrița, unde este programată administrarea vaccinului Pfizer la 153 de persoane, dintre care 12 fac parte din categoria persoanelor fără adăpost”, a anunțat Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

De asemenea, autoritățile anunță că după data de 15 martie există posibilitatea de a deschide trei noi fluxuri pentru etapa a doua a campaniei de vaccinare, unde va fi administrat vaccinul Moderna.

Momentul deschiderii depinde de cantitatea de vaccinuri primite la nivel național. Cele trei fluxuri sunt pregătite pentru a fi deschise la Maieru, Teaca și Beclean. Situația este în dinamică, urmând ca autoritățile să anunțe ulterior atât data exactă de începere a activității în cele trei noi fluxuri, cât și data deschiderii programărilor pe platformă pentru aceste fluxuri”, a adăugat Instituția Prefectului.

De la debutul campaniei de vaccinare și până la data de 5 martie, în județul Bistrița-Năsăud au sosit 17.540 doze vaccin, dintre care 16.268 de doze au fost deja administrate.