A scăzut numărul solicitărilor pentru testarea COVID-19 la SJU Bistrița. Punctul de recoltare din incinta spitalului își întrerupe activitatea

217

La Spitalul Județean de Urgență Bistrița a scăzut numărul solicitărilor pentru testarea COVID-19 , motiv pentru care conducerea unității medicale a decis să întrerupă activitatea punctului de recoltare din incinta spitalului.

”Datorită numărului mic de solicitări pentru testarea COVID-19 pe RT-PCR, începând de luni 25 ianuarie 2021, punctul de recoltare din cadrul Spitalului Județean își încetează activitatea. Rămânem la dispoziția doritorilor de testare COVID-19 pe RT-PCR, cu punctul de recoltare din Policlinică, strada Gării nr. 9-11, de luni până vineri între orele 8:00-11:00. Rezultatul testării se comunică în cursul aceleiași zile pe e-mail”, a anunțat directorul SJU Bistrița, Gabriel Lazany.

Punctul de recoltare amenajat la Policlinica Bistrița funcționează încă din luna noiembrie a anului trecut. Prelucrarea și interpretarea probelor se face tot la Laboratorul de biologie moleculara al Spitalului Județean de Uregnță Bistrița (prin tehnica RT-PCR).

Costul unui test este de 290 de lei, sumă care se achită în ziua recoltării, la recepția exterioară a Policlinicii Bistrița, fără a fi necesar accesul în clădire.