Accident în timpul unei partide de vânătoare; un bărbat a fost împușcat

1054
FOTO: arhivă

Sâmbătă după-amiaza, un bărbat din Parva a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, acesta fiind rănit în timpul unei partide de vânătoare care s-a desfășurat pe raza comunei Rebrișoara. Se pare că bărbatul a fost împușcat accidental de un partener de vânătoare. 

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, la fața locului a intervenit o echipă formată din polițiști și criminaliști.

”În urma primelor verificări, a fost identificată persoana rănită ca fiind un bărbat de 47 de ani, din Parva. Se pare că acesta se afla la o partidă autorizată de vânătoare, desfășurată pe raza fondului de vânătoare nr.10 Rebrișoara și ar fi fost împușcat accidental de un vânător în vârstă de 47 de ani, din Rebrișoara”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Totodată, pentru că bărbatul a avut nevoie de îngrijiri medicale, în zonă a intervenit și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secției de pompieri Năsăud. Potrivit salvatorilor, acesta prezenta o plagă împușcată la nivelul coapsei.

Evenimentul s-a petrecut în pădure, într-o zonă greu accesibilă. Pentru a ajunge la victimă, echipajul medical a mers pe jos aproximativ 2 km.

”Victima a fost găsită cu o ușoară hipotermie, conștientă și cooperantă, prezenta o plagă împușcată la nivelul coapsei și a fost transportată la UPU SMURD Bistrița pentru investigații medicale de specialitate”, a declarat Marius Rus, purtărtorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Cazul a fost preluat de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase care efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.