vineri, mai 27, 2022
AcasăEvenimentAcțiuni ale polițiștilort, pentru prevenirea și limitarea infectărilor cu Sars-Cov-2. Câte sancțiuni...

Acțiuni ale polițiștilort, pentru prevenirea și limitarea infectărilor cu Sars-Cov-2. Câte sancțiuni au fost aplicate

-

În ultimele 24 de ore, polițiștii secțiilor de poliție rurale, dar și cei ai structurilor județene au organizat și desfășurat acțiuni pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, de către agenți economici, organizatori de evenimente și cetățeni. Acțiunile au fost desfășurate și în scopul asigurării respectării normelor legale incidente domeniului și menținerii unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

Astfel, au fost efectuate controale pentru verificarea modul de respectare a măsurilor dispuse prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică, de către persoanele aflate în izolare/carantină. În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale au fost verificate 510 persoane față de care a fost dispusă măsura izolării și 360 de persoane plasate în carantină la domiciliu.

De asemenea, au mai fost legitimate 140 de persoane, au fost oprite pentru verificări 77 de autovehicule și au fost efectuate controale la 47 de societăți comerciale.

Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate ieri, au fost aplicate 57 de sancțiuni, în valoare totală de aproape 17.800 de lei. Din totalul acestora, 22 de sancțiuni în valoare de 3.500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020, celelalte fiind pentru abateri la regimul rutier sau privind încălcarea unor norme de conviețuire socială.

La activitățile desfășurate au participat, alături de polițiști și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, polițiști locali, fiind folosite dispozitive pentru verificarea certificatelor electronice.

În contextul actual, polițiștii recomandă tuturor cetățenilor să conștientizeze importanța, atât pentru propria persoană, cât și pentru întreaga comunitate, a respectării măsurilor pentru limitarea riscului de răspândire a infectării cu coronavirus.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.

Activitățile polițiștilor vizează verificarea respectării prevederilor referitoare la portul măștii de protecție, respectarea interdicției de circulație, a programului de funcționare al operatorilor economici, restaurantelor, cafenelelor, precum și respectarea obligației persoanelor de a face dovada, în condițiile date, a dovezii de vaccinare sau trecere prin boală.

Poliţiştii vor continua activitățile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici și în perioada următoare, dar vor acționa și pentru prevenirea nerespectării legislației în vigoare.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri