Acțiuni de informare și prevenire în contextul răspândirii infectării cu virusul Sars-Cov-2 (FOTO)

59

La data de 26 septembrie, polițiștii au desfășurat în municipiul Bistrița o acțiune de informare și prevenire în contextul stării de alertă, pentru promovarea măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii infectării cu virusul Sars-Cov-2.

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud și specialiști din cadrul I.T.M. BN și D.S.P. BN, au acționat în municipiului Bistrița unde au instruit agenții economici, organizatori de evenimente și cetățeni în zonele aglomerate cu privire la restricțiile impuse în contextul prevenirii infectării cu virusul Sars-Cov-2.

“În urma activităților, polițiștii au instruit un număr de 117 persoane aflate în incinta sau vecinătatea spațiilor comerciale și au luat măsuri de informare cu privire la noile norme legale în cadrul a 38 de societăți comerciale, dintre care 7 săli de evenimente, aplicând totodată 4 sancțiuni cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, unor persoane fizice.

Amintim faptul că portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, piețe, târguri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus.”, a transmis Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.