Acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și limitarea infectărilor cu Sars-Cov-2. Câte sancțiuni au fost aplicate

96

În weekend, polițiștii secțiilor de poliție rurale, dar și cei ai structurilor județene au organizat și desfășurat acțiuni pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, de către agenți economici, organizatori de evenimente și cetățeni, aplicând astfel 215 sancțiuni, în valoare totală de 54.400 de lei.

“În weekend, polițiștii secțiilor de poliție rurale, dar și cei ai structurilor județene au organizat și desfășurat acțiuni pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, de către agenți economici, organizatori de evenimente și cetățeni. Acțiunile au fost desfășurate și în scopul asigurării respectării normelor legale incidente domeniului și menținerii unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

Astfel, au fost efectuate controale pentru verificarea modul de respectare a măsurilor dispuse prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică, de către persoanele aflate în izolare/carantină. În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale au fost verificate 344 de persoane față de care a fost dispusă măsura izolării și 467 de persoane plasate în carantină la domiciliu.

De asemenea, au mai fost legitimate 861 de persoane, au fost oprite pentru verificări 404 autovehicule și au fost efectuate controale și activități de informare la 185 de societăți comerciale.

Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost aplicate 215 sancțiuni, în valoare totală de 54.400 de lei. Din totalul acestora, 84 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020 în cuantum de peste 16.700 de lei, celelalte fiind pentru abateri la regimul rutier sau privind încălcarea unor norme de conviețuire socială.

La activitățile desfășurate au participat, alături de polițiști și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud și polițiști locali, fiind folosite dispozitive pentru verificarea certificatelor electronice.”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.