marți, septembrie 27, 2022
AcasăEvenimentAlin Ușeriu, președintele organizației Tășuleasa Social, a pornit în călătorie pe Via...

Alin Ușeriu, președintele organizației Tășuleasa Social, a pornit în călătorie pe Via Transilvanica

-

După patru ani și jumătate în calitate de coordonator principal al proiectului Via Transilvanica, Alin Useriu, președintele organizației Tasuleasa Social, a pornit în călătorie pe drumulcareuneste!

Echipa VT împreună cu oameni ai drumului a finalizat de curând amenajarea traseului, adăugând ultima piesă lipsă din drumul de lungă-distanță, care traversează România, de la Putna la Drobeta Turnu-Severin: județul Alba. Oficial, acest tronson va fi lansat pe data de 8 octombrie, când vom sărbători Via Transilvanica Day – The Grand Opening, în Piața Cetății din Alba Iulia.

Alin este inventatorul și inițiatorul acestui proiect și omul cel mai implicat în tot ce a însemnat realizarea celor 1.400 de km de traseu. După nenumărate drumeții prin țară în lung și-n lat, Alin a simțit nevoia să parcurgă un drum dintr-un capăt într-altul. Astfel a luat naștere ideea Via Transilvanica.

Cu toate acestea, experiența autentică a drumului este ceva despre care numai un drumeț poate să îți povestească. Poate că toți drumeții pe care Alin i-a întâlnit în campusul nostru i-au făcut poftă de drum sau poate că dorința vine din interior (sau poate câte puțin din fiecare și mai mult de atât), dar chiar dacă Alin a străbătut toate porțiunile de pe Via Transilvanica, mereu în căutarea celui mai bun traseu, în prospecții sau în situații de criză, și-a dorit ca până în data de 8 octombrie, să aibă experiența Via Transilvanica adevărată.

Ieri a plecat de la Putna, de la mânăstire, așa cum au plecat deja câteva mii de drumeți de-a lungul anilor. Și-a pus ștampila în Carnetul Drumețului, s-a fotografiat cu prima bornă, a primit binecuvântarea și a pornit la drum, la pas. În următoarele două luni de zile, Alin este drumeț pe Via Transilvanica. Până în 8 octombrie, va parcurge cei 1.400 de km.

Încheiem simplu. Cale bună, Alin!

P.S: Din data de 12 septembrie, Tibi Useriu pornește pe Via Transilvanica în alergare, împreună cu un grup fain de alergători, urmând să se întâlnească cu fratele lui, Alin la Drobeta Turnu-Severin în data de 6 octombrie. Sperăm să îi regăsim sănătoși!

Sursa: Facebook Via Transilvanica

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri