Angajați ai unui azil de bătrâni de pe Valea Bârgăului, bănuiți că ar fi falsificat documente medicale pentru a justifica decesul unui beneficiar

237

Patru angajați ai unui azil de bătrâni, bănuiți că ar fi falsificat documente medicale pentru a justifica decesul unui beneficiar, au fost reținuți pentru 24 de ore de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, informează Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Bistrița-Năsăud.

”La data de 26 mai, în urma probatoriului administrat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale într-un dosar penal deschis inițial pentru uciderea din culpă, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a patru cadre medicale, angajați ai unui azil de bătrâni de pe Valea Bârgăului. La data de 19 mai, polițiștii de la Investigații Criminale au descins la unitatea de asistență medico-socială în cauză, fiind descoperite și ridicate mai multe înscrisuri care ar fi fost întocmite în fals. Totodată, pentru clarificarea cauzei, au fost conduse la audieri 12 persoane, angajați ai azilului”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

Astfel, din investigațiile efectuate, a reieșit faptul că, în anul 2016, un bărbat de 57 de ani, din Tiha Bârgăului, împreună cu trei femei, cu vârste cuprinse între 36-44 de ani, din localitățile Prundu Bârgăului și Josenii Bârgăului, sub diferite participații, ar fi falsificat mai multe documente medicale necesare clarificării cauzei decesului unui bărbat de 75 de ani, internat în respectivul azil și care a decedat în luna mai 2016.

Cercetările în acest caz sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în declarații și sustragerea sau distrugerea de probe sau înscrisuri.

În cursul zilei de mâine, cele patru persoane vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița în vederea arestării preventive.